Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları KYK Yurt Skandalını Gündeme Taşıdı

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları KYK Yurt Skandalını Gündeme Taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Gençlik Kolları, Süleymanpaşa'da hizmete açılan Dr. Sadık Ahmet KYK Öğrenci Yurdu'ndaki olumsuz koşulları gündeme taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Gençlik Kolları, Süleymanpaşa'da hizmete açılan Dr. Sadık Ahmet KYK Öğrenci Yurdu'ndaki olumsuz koşulları gündeme taşıdı. Yurdun tamamlanmadan hizmete açılması nedeniyle yaşanan sıkıntıları dile getiren CHP, öğrencilerin karşı karşıya olduğu mağduriyetin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Muzaffer Cenk Işıksel, yaptığı basın açıklamasında yurdun sadece %60'ının tamamlandığını ve buna rağmen kapasitenin üzerinde öğrenci yerleştirildiğini belirtti. Işıksel, 1000 kişilik kapasiteye sahip yurt için 1600 öğrencinin kaydedildiğini ve birçok öğrencinin tamamlanmamış binalarda, sıcak su ve ısınma gibi temel ihtiyaçlardan yoksun şekilde yaşamaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, bazı öğrencilerin yurt yetersizliği nedeniyle kilometrelerce uzaklıktaki ilçelerdeki yurtlara yerleştirildiğini, bu durumun hem maddi hem de manevi olarak öğrencileri zor durumda bıraktığını vurguladı.

Işıksel, konuşmasında yurdun iç duvarlarının tamamlanmadığı ve asansörlerin çalışmadığı gibi detayları da paylaşarak, bu şartlarda öğrencilerin güvenliğinin tehlikede olduğunu dile getirdi. Tekirdağ genelindeki KYK yurtlarındaki sorunların çözülene kadar gündeme getirileceğini ve bu sorunların takipçisi olacaklarını belirtti.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk da açıklamasında, öğrencilerin inşaat halindeki binalarda barınmaya zorlandığını, yurtlarda su, çamaşırhane, internet ve güvenlik gibi temel ihtiyaçların karşılanmadığını söyledi. Ayrıca, kapasite fazlası öğrenci alındığını ve öğrencilerin şantiye ortamında yaşamaya mecbur bırakıldığını belirten Uruk, gençlerin yaşadıkları bu zor şartlar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve bu durumun sorumlularından hesap soracaklarını vurguladı.

CHP, Tekirdağ'daki yurt sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdüreceklerini ve öğrencilere daha iyi yaşam koşulları sunulana kadar konuyu gündemde tutacaklarını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!