Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar: "Hukukun Üstünlüğü Sağlanmalı"

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar: "Hukukun Üstünlüğü Sağlanmalı"

Yontar, hukuk devletinin amacının vatandaşların devlete güven duyduğu, hukukun üstünlüğünün her alanda görebildiği ve herkesin hak arama özgürlüğünden yararlanabildiği demokratik bir ortam yaratmak olduğunu vurguladı. Ancak, mevcut durumda, güçler ayrılığı ilkesinin yok edildiğini ve tüm yetkinin tek bir kişinin elinde toplandığını ifade etti. Yontar, uluslararası endekslerde Türkiye'nin durumunu eleştirerek, ülkemizin Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 117. sırada olduğunu ve OECD tarafından yapılan Yargıya Güven Endeksi’nde 36. sırada bulunduğunu belirtti. Bu sıralamaların, 22 yıllık AK Parti iktidarının antidemokratik uygulamalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

Ayrıca, Yontar, seçilmiş bir milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelemiyor olmasının, hukukun üstünlüğü açısından bir sıkıntı olduğunu belirtti. Anayasa'nın ilgili maddelerine göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının bağlayıcı olduğunu ve herkesin bu kararlara uymak zorunda olduğunu ifade etti.

Yontar, Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması ve 10 Eylül tarihinde Meclis'in açılması gerektiğini belirtti. Bu adımların hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve millet iradesinin tecelli etmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Son olarak, yaşanan olumsuzlukların toplumda adalet duygusunun yok olmasına neden olduğunu belirten Yontar, hukukun üstünlüğü ve güçler ayrılığına dayalı bir adalet sisteminin yakın gelecekte sağlanacağı umudunu dile getirdi. Hâkimlerin, savcıların ve tüm adalet savunucularının adil ve bağımsız bir şekilde görev yapmalarını temenni ederek, yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!