Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

ÇİSAD Afet Eğitim Merkezi Açıldı

ÇİSAD Afet Eğitim Merkezi Açıldı
2 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depreme büyük destek veren Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) şimdi de Çorlu’ya Afet Eğitim Merkezi kazandırdı.

Önerler Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi üzerine yapılan ÇİSAD Afet Eğitim Merkezi’nin açılına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başta olmak üzere AK Parti Milletvekili Gökhan Diktaş, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TRAKYASİFED Yönetim Kurul Başkanı Celal Öğücü, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, İlçe Belediye başkanları, STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Nüvit Kırçuval yaptığı konuşmada: “Bugün ÇİSAD’ın mutlu günü, hayal ettik Çorlu Belediye Başkanımız önümüzü açtı ve 100. Yıl hatıra ormanı ve afet eğitim merkezimizi bu aşamaya getirdik. Misyonumuz iş insanları ve sanayicilerimizin bölgemize aidiyetliklerini sağlamak. İşteburadan yola çıkarak bu güzel tesisi bölgemiz iş insanları ve sanayicilerinin katkısı ile yaptık hepsine teşekkür ediyoruz. Burası tüm Çorlu’ya açık afet eğitim merkezi olarak ve Allah göstermesin bir afet döneminde koordinasyon merkezi olarak kullanıma açılacak bir tesis olacak” dedi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TRAKYASİFED Yönetim Kurul Başkanı Celal Öğücü’de birer selamlama konuşması yaparak protokol üyelerine hitap etti. 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta yaptığı konuşmada ÇİSAD’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkan Sarıkurt, “ÇİSAD geçtiğimiz yıl yaşanan depremde yardıma giden ilk derneklerden biri olduğunu özellikle vurgulamalıyım. Depremzedelere her türlü ihtiyaç malzemelerini temin ettiler. Bu tür çalışmalar dayanışmanın en güzel örneğidir. Ülkemiz tarihi boyunca pek çok doğal afete tanıklık etmiş, depremler sel felaketleri ve diğer doğa olayları ne yazık ki hayatımızda derin izler bırakmıştır. Bu acı tecrübelerden edindiğimiz en büyük ders hazırlıklı olmanın ve eğitimin ne kadar kritik olduğudur” ifadelerine yer verdi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer yaptığı konuşmada: “Bu proje gerçekten çok önemli bir proje ben kendilerini öncelikle tebrik ediyorum. Biz yerel yöneticilerin afetlere hazırlı en önemli gündem maddesi, bizde bu noktada büyükşehir belediyesi olarak seçildiğimiz günden beri gerek eğitim noktasında deprem simülasyon tırlarımız 20 binden fazla yurttaşımıza bilinçlendirmeyi eğitim vermeye çalıştık. Tabi sadece eğitimle olmaz alt yapımızında güçlendirmek lazım. Alt yapımızı güçlendirmek noktasında itfaiye istasyonlarımızın afetlere hazırlığı noktasında yenileme çalışmalarına başladık, güçlendirme çalışmalarına başladık. Şarköy temelini attık geçtiğimiz aylarda Malkara itfaiye istasyonlarımız bitmek üzere. Diğer ilçelerdeki yer tespitlerimizi yapıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün ilçelerimizde itfaiye istasyonlarımızı yenileyeceğiz. Afet koordinasyon merkezimizin hazırlığını yapıyoruz” dedi. 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk yaptığı konuşmada kentsel dönüşüme vurgu yaptı. Vali Soytürk, “Bu depremlerden önce alınması gereken tedbirler var, bunların başında kentsel dönüşümler geliyor. Eğer eski dayanıksız binaları biz yenileriyle değiştiremezsek kayıplarımız çok olacaktır. Biz bugün Tekirdağ’da okullarla ilgili yeni okul hamlesi yapıyoruz. Bunun sebebi 10 yıl önce İçişleri Bakanımız burada vali iken buradaki okullar depreme dayanıklı mı test ettirmesinden kaynaklı olarak 252 okulu testten geçirmişiz. Büyük bir kısmını güçlendirmişiz, geri kalan kısmını da hep beraber yeniliyoruz. Yıktık yenilerini yapıyoruz. Aynı şeyi kamu kurumlarının diğerlerinde ve vatandaşlarımızın evlerinde de yapmamız gerekir. Bu bence en önemli tedbir. Ama deprem oldu, depremden sonra yapılacak işler var, bir depremzedeleri bir araya getirecek buluşma noktaları bununla ilgili büyükşehir belediyesinin çalışmalarını yakinen izliyorum. Afad olarak gönüllü arama kurtarma çalışmaları yaptık yapmaya devam ediyoruz. Depremin ilk 3 günü çok önemli ne kadar arama kurtarma ekibimiz olursa o kadar çok canı kurtarabiliriz. Bu açtığımız tesis afet eğitimiyle ilgili önemli bir nokta olacaktır. emeğigeçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!