Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çocuk Hakları TEGV Çocuklarının Neşesiyle Kutlandı

Çocuk Hakları TEGV Çocuklarının Neşesiyle Kutlandı
TEGV, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Çocukların Haklarına Vurgu Yaptı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), her yıl 20 Kasım'da kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Cumhuriyet'in temel ilkelerine sahip, donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TEGV, "Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir" vizyonuyla 28 yıl önce başladığı yolculuğunda bugüne kadar 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağladı.

Her yıl 20 Kasım'da Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin yıldönümü olan Dünya Çocuk Hakları Günü, TEGV'in çocuklara yönelik çalışmalarının odak noktasını oluşturuyor. Vakıf, 100 binden fazla gönüllünün katkısıyla Türkiye genelinde 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 41 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği ile toplam 71 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği sunmaya devam ediyor.

TEGV, her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde her çocuğun; dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlenceli aktivitelerde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı gibi başlıca çocuk haklarına vurgu yaparak çocukların sahip oldukları haklara dikkat çekiyor. Bu sene de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü yurdun dört bir yanındaki etkinlik noktalarında çocukların katılımıyla kutladı. TEGV Çorlu Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi’nde ise Çorlu Belediye’sinin desteği ve Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da katılımıyla, düzenlenen eğlenceli etkinliklerle kutlanana bu özel günde 100 yakın çocuk neşe dolu anlar yaşadı. Kutlamaya gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

TEGV, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde gerçekleştirdiği etkinliklerle çocukların haklarına dikkat çekerken, eğitimde fırsat eşitliği sağlama misyonunu sürdürüyor. Vakıf, geleceğin bilgili, donanımlı ve özgüveni yüksek bireylerini yetiştirmek adına çalışmalarına devam ediyor.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!