Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çorlu Atatürk Meydanı’nda Zafer Bayramı Coşkusu


Çorlu Atatürk Meydanı’nda Zafer Bayramı Coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı Çorlu'da Coşkuyla Kutlandı

Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Çorlu Kaymakamlığı çelengini anıta Kaymakam Murat Eren koyarken, 5 Kolordu Komutanlığı çelengini Tümgeneral Muammer Alper koydu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’unda çelengi anıta sunmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak çelenk programı sona erdi. Bazı siyasi parti ve STK temsilcileri de Atatürk Anıtı’na çelen sundu. Ardından Çorlu Kaymakamlığında kabul töreni düzenlendi. 

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende elektrik kesintisi nedeniyle tören geç başladı. Çelenk töreninin ardından başlayan kutlama töreninde elektrikler kesildi. Elektrik kesintisi nedeniyle yaklaşık 30 dakika program başladı. Elektriklerle ilgili sorun giderildikten sonra tören kaldığı yerden devam etti. 

30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılan Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı açıklamada: “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımız, bu sene 102’ncisini kutluyoruz. 30 Ağustos milletimiz açısından çok büyük bir zafer. 26 Ağustos tarihinde Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Yunan ordusunun Ege Denizine dökülmesiyle sona eren aynı zamanda Sevr Anlaşması’nın tarihin çöplüğüne atılmasıyla Kurtuluş Savaşının belki son taşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk taşı. O yüzden bizim açımızdan çok önemli bir tarih, Emperyalizmin artık Türkleri Anadolu’dan çıkaramayacağını açık göstergesi onların kabusu, ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi yad ediyorum, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Çorlumuza ilimize ve tüm milletimize kutlu olsun” dedi. 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Sözlerine devam eden Başkan Sarıkurt, “Bundan 102 yıl önce başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanmış Türk Milleti özgürlük ve bağımsızlık yolunda önce Büyük Taarruzu 26 Ağustosta başlatıyor dört günde 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırıyor. Başta Ulu Önderimizi ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün ülkemizde sahip olduğumuz imkanların hepsini aslında onların olağan üstü insan üstü gayretleri neticesinde sahibiz. Çorlu’da milli bayramlar büyük bir coşkuyla kutlanıyor” dedi. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşması Binbaşı Alican Demir yaptı: “Günün şartlarında bir ordunun 10 günde 500 kilometrelik bir mesafeyi yaya olarak ve savaşarak kat etmesidir. 30 Ağustos’un gerçek anlak ve önemini büyük taarruzun 2. Yıl dönümünde Dumlupınar’ın Çaltepesi’nde yapılan töreninde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği söylev de görürüz. Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti’nin Genç Türkiye Cumhuriyetinin temeli burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları burada oluşan şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Harpler yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Meydan muharebesi milletlerin bütün varlığıyla ilim ve fen alanlarındaki yükselmesiyle ahlaklarıyla kültürleriyle kısaca bütün maddi ve manevi kuvvetleriyle çarpıştı ve bir imtahan meydanıdır. İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur harbin kadın çoluk çocuk yaşlı demeden milletçe topyekün olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da ulu önderinin liderliğinde anlının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur ve bu sonuçların günümüze deyin yansımakta olduğu gözükmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk’ün İstiklalinin elinden alınamayacağını Türklerin yalnız askerleriyle değil, milletiyle topyekün savaştıkları bir kez daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos zaferi Türk Ordusu’na silahlı kuvvetler günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah tesisatıyla güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Çorlu Atatürk Meydanı’nda askerlerin ve askeri araçlarının geçitleri yapıldı. Askeri geçit törenini izleyen Çorlulu vatandaşlar askerler geçerken alkışlayarak destek verdi. Askeri geçit töreniyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni Atatürk Meydanı’nda son buldu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!