Tekirdağ
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çorlu Belediyesi Zabıta Ekipleri Okul Çevrelerinde Denetimlerini Arttırıyor


Çorlu Belediyesi Zabıta Ekipleri Okul Çevrelerinde Denetimlerini Arttırıyor
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başladığından bu yana "Güvenli Eğitim Projesi" kapsamında okul bölgelerinde önemli denetimler gerçekleştiriyor. Okulların çevresindeki asayiş ve trafik tedbirlerine katkıda bulunan zabıta ekipleri, ayrıca gıda denetimlerini de sıklaştırdı.

Zabıta ekipleri, özellikle seyyar satıcılar ve kuryeler aracılığıyla okul çevresinde satılan gıda ürünlerini titizlikle denetliyor. Yapılan kontroller sonucunda, hijyen kurallarına uymayan ve güvenli olmayan koşullarda üretilen ürünlerin satışını engelleyen ekipler, aynı zamanda 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerine göre idari yaptırımlar uyguluyor.

 

Zabıta ekipleri, öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarında da etkin bir şekilde görev alıyor. Özellikle öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerinde yaya güvenliğini sağlamak için özenle çalışan ekipler, okul çevresindeki trafik düzenini de kontrol altında tutuyor.

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gitmeleri ve dönmeleri en önemli önceliklerimizden biridir. Zabıta ekiplerimiz, bu konuda titizlikle çalışarak okul çevrelerinde gerekli denetimleri yapıyorlar. Halkımızın sağlığı ve güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Zabıta ekiplerinin okul çevrelerindeki denetimlerinin devam edeceği bildirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!