Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çorlu’nun Yeşil Cenneti Ağıltepe Kapı Duvar!


Çorlu’nun Yeşil Cenneti Ağıltepe Kapı Duvar!
Çorlu'nun en büyük yeşil alanlarından biri olan ve yıllardır atıl durumda bekleyen 750 dönümlük Ağıltepe’nin araç girişine kapatılması, vatandaşların tepkisine yol açtı.

Çorlu'nun en büyük yeşil alanlarından biri olan ve yıllardır atıl durumda bekleyen 750 dönümlük Ağıltepe’nin araç girişine kapatılması, vatandaşların tepkisine yol açtı. Girişleri kapatılan Ağıltepe’nin yolları da bozulmuş durumda. Araçla ilerlemenin mümkün olmadığı Ağıltepe’de sessizlik hâkim. Yeşil doğa örtüsü ve binlerce ağacıyla Çorlu’nun en güzel yerlerinden biri olan Ağıltepe, uzun süredir halkın hizmetine açılmayı bekliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar Çorlu’da gidecek yer bulamazken, Ağıltepe’nin boş ve atıl durması tepki çekiyor. Girişleri kırık büz parçalarıyla kapatılan Ağıltepe’nin halkın hizmetine açılmasını isteyen vatandaşlar yetkililere seslendi.

Girişlerin Kapatılması Tepki Çekti
Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan Hıdırağa Mahallesi’ndeki Ağıltepe, yıllardır atıl durumda bulunuyor. Halkın hizmetine açılması beklenen Ağıltepe’nin girişlerinin kapatılması ve sessizliğe bürünmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yıllardır atıl duran Ağıltepe’nin hizmete açılmasını beklerken girişlerinin kapatılması ve yollarının bozulması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Hükümet ve Belediye İşbirliğiyle Çorlu’ya Kazandırılabilir
Tahsisi Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan Ağıltepe’yle ilgili hükümet bir çalışma yapmazken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Ağıltepe’nin düzenlenmesi için girişimlerde bulunuyor. Her fırsatta Ağıltepe’yi gündeme getiren Başkan Sarıkurt, Ağıltepe’yle ilgili projeler hazırladı. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Hükümet yetkilileri bir çalışma yapmıyorsa belediye ile işbirliği yaparak buraya bir düzenleme yapılabilir. Yeşil alan daha ne kadar bekleyecek?” dedi.

Bölge Halkı Yeşil Alanlardan Mahrum Kalıyor
Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olan Ağıltepe, yıllardır boş duruyor. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük alan, mesire alanı olarak kullanıldığı takdirde Çorlu ve Ergene ilçelerinin cazibe merkezi olabilir. Çorlu’da şehrin gürültüsünden bunalan vatandaşlar, hafta sonları gidip eğlenebilecekleri yerlerin sınırlı olduğunu belirtiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte kuş sesleriyle dolan Ağıltepe, yeşil doğası ve temiz havasıyla cazibe merkezi olmaya aday.

Ağıltepe’nin Hizmete Girmesi Bekleniyor
Yıllardır boş duran Ağıltepe bölgesinin hizmete girmesi için ne kadar daha bekleyeceklerini soran Çorlulu vatandaşlar, “Ağıltepe’nin yıllardır boş durması ve hiçbir şey yapılmaması kabul edilemez. Bölgenin düzenlenerek hizmete girmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz? Milletvekillerinden ve yöneticilerden rica ediyoruz, bu bölgenin bir an önce hizmete girmesini istiyoruz” dedi.

Çorlu’da Nefes Alacak Yerler Sınırlı
Dışarıda vakit geçirmek istediklerini belirten vatandaşlar, Çorlu ve çevresinde piknik yapılacak ve ailece zaman geçirilecek yerlerin sınırlı olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, “Ağıltepe’ye güzel bir proje yapıldığı takdirde gönül rahatlığıyla gidip orada akşama kadar vakit geçirebiliriz. Bir an önce Ağıltepe için harekete geçilmesini istiyoruz” dedi.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!