Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Durakta Kuyruklar Oluşturan Belediye Otobüsleri Trafik Sıkışıklığına Neden Oluyor

Durakta Kuyruklar Oluşturan Belediye Otobüsleri Trafik Sıkışıklığına Neden Oluyor

Omurtak ve Kumyol Caddesi'nde sefer yapan belediye otobüsleri, arka arkaya gelmeleri durumunda bazı otobüsler duraklara giremiyor. Diğer otobüsler, duraklardan ayrılmadan önce sırasını bekleyen otobüsler yüzünden yolda beklemek zorunda kalıyor. Bu duraklarda bekleyen otobüsler, trafik akışını durdururken, sürücüler arkalarında kuyruk oluşturuyor. Duraklara park eden personel taşıyan otobüsler de durakları olumsuz etkiliyor.

ARAÇLAR ARASINDA MESAFE OLURSA TRAFİK SORUNU AZALIR Ardışık olarak gelen belediye otobüsleri, zorunlu olarak duraklara girmek zorunda kalıyor. 3 otobüsün arka arkaya gelmesi durumunda, iki otobüs duraklara girebilirken, diğer otobüs mecburen onların duraktan çıkmasını bekliyor. Diğer otobüs, duraktan çıkana kadar yolda beklemek zorunda kalıyor ve bu da trafik akışını etkiliyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, "Otobüsler arasında 2-3 dakika mesafe olsa, bu sorun yaşanmazdı. Bir otobüs yolcularını aldıktan sonra diğer otobüs durağa girebilir, böylece trafik akışı etkilenmez" dedi.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ BELEDİYEYE SESLENDİ Otobüslerin durağa girememesi nedeniyle bekleyen sürücüler, dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Trafik akışının olumsuz etkilendiği bu durumla ilgili çözüm isteyen araç sürücüleri yetkililere seslendi: "Otobüsler duraklara giremediği zaman yolda bekliyoruz. Otobüs durağa girene kadar beklemek zorunda kalıyoruz, bu da uzun araç kuyruklarına neden oluyor. Bu sorunların önüne geçilmeli. Otobüslerin, özellikle çarşı merkezine girerken aralarında mesafe olmalı."

AMBULANS VE İTFAİYE NASIL GEÇECEK? Otobüslerin trafik akışını olumsuz etkilemesine değinen vatandaşlar, "Özellikle çarşı merkezinde bu sorunları çok yaşıyoruz. Belediye otobüslerinin aralarında belirli bir mesafe olması ve trafiği durdurmamaları gerekiyor. Buradan ambulans ve itfaiye nasıl geçecek? Trafiğin durduğu yerde araçlar nereye kaçacak? Bu konuda mutlaka bir çözüm bulunmalı" dedi.

PERSONEL TAŞIYAN BELEDİYE OTOBÜSÜ SÜREKLİ DURAKTA BEKLİYOR Çorlu Belediyesi'nde çalışan personeli taşıyan belediye otobüsü, her gün öğle saatlerinde Kumyol Caddesi üzerindeki durağa park ediyor. Dakikalarca bekleyen personel taşıyan otobüs nedeniyle diğer belediye otobüsleri duraklara giremiyor. Bölge esnafı, durum karşısında tepki gösterirken, personel taşıyan otobüs için her öğle saatlerinde aynı sorunların yaşandığını belirterek mutlaka bir çözüm bulunmasını istedi."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!