Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Duruşma 25 Nisan'a Ertelendi

Duruşma 25 Nisan'a Ertelendi
Çorlu Sarılar Mahallesi’nde 8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen, 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının karar duruşması mahkeme heyeti değişikliği nedeniyle sanıkların son savunmasının alınmadığı gerekçesiyle 25 Nisan’a ertelendi.

19’uncu duruşması görülen Tren Kazası Duruşması bir kez daha ertelendi. Kararın açıklanması beklenen duruşmada mahkeme heyetinden bir hakimin izinli olması nedeniyle sanıkların son savunmalara alınmadı. Mahkeme 25 Nisan 2024 tarihinde saat 09:30’a ertelendi. Tren Kazası duruşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de katıldı. Özel, santral kavşağından mahkemenin yapılacağı Halk Eğitim Merkezi’ne kadar ailelerle birlikte yürüdü. Daha sonra mahkeme salonuna giren Özgür Özel mahkeme bittikten sonra açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel hükümete sert sözlerle yüklenirken 25 Nisan’da yine burada olacaklarını belirtti. 

MAHKEME SALONU KARIŞTI 

Saat 10:00’da duruşmanın başlaması beklenirken duruşma 20 dakika gecikmeyle başladı. Müştekilerin isim yoklaması yapıldıktan sonra mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, heyet değişikliği nedeniyle sanıkların son savunmaları alınmadığı gerekçesiyle duruşmayı 25 Nisan tarihine ertelediğini açıkladıktan sonra mahkeme salonu karıştı. Aileler karara tepki göstererek uzun süre mahkeme salonunu terk etmedi. Adalet istediklerini belirten aileler daha sonra salonu terk ederek dışarda açıklama yaptı. 

“NE YAZIK Kİ BUGÜN HUKUKUN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞINI GÖRDÜK”

Aileler adına konuşan kazada oğlu Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz mahkemenin kararını sert sözlerle eleştirdi. Mısra Öz, “Bugün ne yazık ki Türkiye’deki hukukun ayaklar altına alındığını gördük. 6 yıldır şu duruşma salonlarına gidip geliyoruz. Bu gün bir kez daha bu salonlarda şunu gördük ki adalet siyasetin altında yargı siyasetin altında ezilip geçiliyor. Bu ülkede şu anda adalet diye bir şey yok. İktidardaki adamın sözü bekleniyor emri bekleniyor. Biliyoruz ki biz bu ülkenin yurttaşlarıyız ölen 25 can bu ülkenin yurttaşı. Bu gün karar açıklayacağız deyip yarın bizi buraya davet ediyorlar, yetmiyor ertesi gün geliyoruz karar gününde hiçbir şey yokken tek bir evrak bile dosyaya girmezken iki ay sonraya duruşmayı günü veriyorlar. Sebep ne biliyor musunuz? Hakimlerden bir tanesi bu sabah rahatsızlanıp izin almış inana biliyor musunuz bunun için yıllardır beklediğimiz adaleti iki ay sonrasına erteliyorlar” dedi. 

“25 NİSAN GÜNÜ BEN YİNE BURADAYIM, BUGÜN BİN KİŞİYSEK 10 BİN KİŞİ OLACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de duruşma sonrası bir açıklama yaptı. Özel yaptığı açıklamada: “burada aileler dimdik durarak adalet arıyorlar. Kazada hayatını kaybedenler yakınlarını geri getirebilecekleri yada 3 yaşında kolu kopan çocuğunun kolunu geri getirebileceği için gelmiyor buraya. Bundan sonra yaşanacak benzer bir faciaya engel olayım da ben yandım başka analar yanmasın başka evlatlar yanmasın, başka gencecik canlar toprağa düşmesin diye geliyorlar. Buradaki mücadeleyi acılı ailelerin yakarışları olarak duymayın bundan sonra hiçbir ana ağlamasın diye burada gelip duruyorlar. Yürüyorlar 19 duruşmadır burayı bırakmıyorlar. Bugün karar duruşması dendi, geldik duruşma salonu ağzına kadar doluydu. Ve normalde burada karar vermeyecek olsa avukatlara söyler, şöyle bir engelim var 2 ay sonraya erteleyeceğim der bu insanlara bu kadar zulmetmezler. Köylerinden evlerinden kalkıp yaşlı gözleriyle bastonlarıyla acılarıyla buraya gelip yoklamayı alıp iki ay sonraya erteledim demek vicdansızlıktır. Korkaklıktır. 25 nisan günü buradan size söz olsun burada 100 kişiysek bin kişi olacağız, bin kişiysek 10 bin kişi olacağız. Bu kalabalıktan korkup ta kaçanlar şunu bilsinler 25 nisan günü ben yine buradayım. Çok büyük bir çağrıyla çok büyük bir kalabalık ailelerin yanında olacağız. Adalet arayışının yanında olacağız. Bu adaleti bu rayların altında bırakmayacağız” dedi. 

“EZENLE EZİLEN KARŞI KARŞIYAYSA BİZ EZİLENDEN YANA TARAFIZ” 

Konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben buradan Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunuyorum. Ben salona bugün girdim ve tarafımı belli ettim, ben evlatlarını kaybetmiş iki annenin arasında oturdum. Ezenle ezilen karşı karşıyaysa biz ezilenden yanayız. Ciğeri yananla o ciğeri yakanlar karşı karşıyaysa biz o ciğeri yanandan yanayız. Bir mağdur varsa mağdurdan tarafız. Sen görülüyor ki hem bu mağdurların hem de bu tedbirler alınmadığı için yanacak diğer canların analarını babalarının karşısındasın. Benim için senin karşında olmak namus ve şeref borcudur sonuna kadar bu tarafta duracağım. Bundan sonra bizim tarafımız belli senin tarafında belli oldu. Ve bu kararın 25 Nisan’a bırakılmasındaki esas mevzuyu da biliyoruz. Kararı seçimden sonraya kaçırıyorsun. Bu kararı seçimden önce verip te toplumun senin ne yaptığını görüp sandıkta senden hesap soracağını biliyorsun ondan korkuyorsun. Yapacağınız rezillik ortaya çıktı, sandıktan sonraya kararı bırakıyorsun” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!