Tekirdağ
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eğitim İş Meydanlara Çıkıyor 

Eğitim İş Meydanlara Çıkıyor 
Eğitim İş Tekirdağ Şubeleri 18 Kasım Cumartesi saat 13:30’daSüleymanpaşa Hasan Ali Yücel Meydanı’nda basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer ve Eğitimİş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Halil Mahmut Er yaptıkları ortak açıklamada tüm eğitim camiasını “Cumartesi günü yapacakları ve Tekirdağ dışında Edirne, Kırklareli, Çanakkale,İstanbul ve Kocaeli illerininde katılım sağlayacağı basın açıklamasına davet etti.”

“EĞİTİMDE ÇEDES BENZERİ GERİCİ UYGULAMALARA, KARMA EĞİTİM DÜŞMANLARINA DUR DEMEK İÇİN ALANLARDAYIZ”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanları Barış Özer ve Halil Mahmut Er yaptıkları ortak açıklamada; “Bizler geleceğin mimarı, eğitimin asli unsuru eğitim emekçileriyiz. Birilerinin hiç dilinden düşürmediği o Yeni Türkiye’nin görmezden gelinenleri, sefalete itilenleri, itibarı ve hakları yok sayılanlarıyız. Bıçağın artık kemiğe dayanmakla kalmadığını kemiği kesip geçmeye başladığını haykırmak, “geçinemiyoruz, barınamıyoruz, yaşayamıyoruz” demek için 18 Kasım’da Süleyman Paşa’da Hasan Ali Yücel Meydanındayız. Kaybolan özlük haklarımız için, sahte rakamlarla çalınan maaşlarımız için, alım gücü sıfıra düşen ek ödemelerimiz için, hak ettiğimiz yaşam koşullarını almak için Eğitimde ÇEDES benzeri gerici uygulamara dur demek için.Karma eğitim düşmanlarına dur demek için Türkiye'nin Eğitim davası, Atatürk'ün çizdiği, demokratik, laik, bilimsel, kamusal, Türkçe ve parasız eğitim davasıdır demek için. Türkiye yüzyılı aldatmacası o bir kenara bırakıp Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüz yılında İnsan onuruna, eğitimçalışanlarının haysiyetine yakışır yaşam koşullarına sahip olmak talebimizi en yüksek perdeden haykırmak için bütün Eğitim çalışanlarını, bütün Tekirdağ kamuoyunu Cumartesi saat 13.30 da Hasan Ali Yücel Meydanında gerçekleştireceğimiz mitinge bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“CUMARTESİ GÜNÜ HASAN ALİ YÜCEL MEYDANI’NDAYIZ”

18 Kasım Cumartesi günü saat 13:30 da yapılacak basın açıklaması Süleymanpaşa Hasan Ali Yücel Meydanı’nda yapılacak. Eğitim İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanları tüm eğitim camiasını ve Tekirdağ kamuoyunu basın açıklamasına davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!