Tekirdağ
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eğitim İş Sendikası Üyeleri Haklarını İstedi

Eğitim İş Sendikası Üyeleri Haklarını İstedi

Süleymanpaşa Hasan Ali Yücel Meydanı'nda hafta sonu düzenlenen etkinlikte Eğitim İş Sendikası üyeleri, sağanak yağışa rağmen haklarını talep etmek amacıyla bir araya geldi. Basın açıklamasını Eğitim İş Sendikası Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer yaptı. Açıklamaya, Birleşik Kamu İş MYK üyesi Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Koç, Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Eğitim İş Genel Özlük-Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, Birleşik Kamu İş Tekirdağ Başkanı Rıdvan Dırak, Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer, Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı H. Mahmut Er ve diğer katılımcılar yer aldı.

Açıklamada, Eğitim İş Sendikası, üyelerinin geçim sıkıntısı, barınma ve yaşam koşullarıyla ilgili taleplerini dile getirerek, 25 Kasım Cumartesi günü büyük bir Ankara buluşması düzenleyerek Anıtkabir'e gidip Atatürk ve Başöğretmen'e saygılarını sunacaklarını duyurdu. Genel Sekreter Cengiz Sarıyer, "Haklarımız için, taleplerimizi sağır kulaklara ulaştırmak için, haksızlıklara karşı sessiz kalmayacağımızı vurgulayacağız. Eğitim, sadece bir faaliyet değil, her ülke için geleceğe uzanan en sağlam köprüdür. Eğitim emekçisi, sadece bir meslek uzmanı değil, geleceğin mimarıdır" ifadelerini kullandı.

ÇEDES GİBİ PROTOKOLLER KABUL EDİLEMEZ

Sarıyer açıklamasının devamında; “Eğitim, sadece eğitimcilerle verilebilecek dünyanın en kritik işlerinden biriyken okullara pedagoji bilmeyen ve kim olduğu bilinmeyen din adamlarını doldurmanın yöntemi olan ÇEDES gibi protokoller kabul edilemez. Dernek ve vakıf maskesi takan gerici yapılarla imzalanan protokollere; eğitim bilimine, pedagojiye, laik ve bilimsel eğitime taban tabana zıt, eğitim ve öğretim birliğine ve yasalarımıza açıkça aykırı olan ÇEDES ve benzeri projelere karşı “çocukları korumak vatanı korumaktır” şiarıyla hareket etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sarıyer, 25 Kasım'daki etkinliğe tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve ülkesi için iyi bir eğitim sistemi ve gelecek isteyen tüm yurttaşları davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!