Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eğitim İş’ten Kadına Şiddete Tepki

Eğitim İş’ten Kadına Şiddete Tepki
Son dönemde kadınlara yönelik artan şiddete karşı Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Er açıklama yaptı. Er, “Kadına şiddete hayır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kadına yönelik şiddet, toplumumuzda ne yazık ki giderek artan bir sorun haline gelmiş durumda” diyen Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Er, “Kadınlar, hem ev içinde hem de sokakta türlü vahşetle karşı karşıya kalıyorlar. Yasal süreçlerin yetersizliği, faillerin serbest bırakılması ve cezasızlık politikaları bu vahşetin önüne geçmek yerine, daha da güçlenmesine yol açıyor” dedi. 

KADINLAR HER AN ŞİDDETE MARUZ KALMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA 

Açıklamasını sürdüren Mahmut Er, “Bir kadın sokak ortasında cinsel saldırıya uğrayabiliyor, failler ise hemen serbest bırakılabiliyor. Başka bir yerde, 19 yaşında bir erkek, yarım saat arayla iki kadını hunharca katlediyor ve sonunda intihar ediyor. Bu olaylar, kadınların sadece evde değil, dışarıda da her an şiddete maruz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını gösteriyor” dedi. 

SUÇLULAR HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALMALI 

“Kadına yönelik bu sistematik şiddeti durdurmak için artık “yeter” demeliyiz. Cezasızlık politikaları sona ermeli, suçlular hak ettikleri cezaları almalı” diyen Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Er, “Kadınların hayatlarını karartan bu vahşete son vermek için toplumsal bilinç artırılmalı, devlet mekanizmaları daha etkin çalışmalı ve caydırıcı cezalar uygulanmalıdır. Kaç kadını daha bu şiddete kurban vereceğiz? Daha kaç hayat yarım kalacak? Şiddetin her türlüsüne karşı durmalı, kadınların güvenle ve huzur içinde yaşadığı bir toplum inşa etmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kadınların yaşam hakkını savunmak ve şiddeti kökten sona erdirmek için şimdi harekete geçme zamanı” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!