Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

“En Büyük Sorunumuz Alt Yapı Kurumlarının Kazıları”

“En Büyük Sorunumuz Alt Yapı Kurumlarının Kazıları”
Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum yaz dönemindeki çalışmalardan söz ederek, en büyük sıkıntının alt yapının kazdığı yollardan kaynaklandığını belirtti.

Çorlu’da bulunan alt yapı kurumlarının yılda 2500 kazı yaparak yolları bozduğunu belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Alt yapı kurumları tarafından kazılan asfalt su aldığı zaman bütün asfalt bozuluyor çöküntüler meydana geliyor, maalesef bunun önüne geçemiyoruz” dedi. Bu yıl Çorlu Belediyesi olarak 26 bin ton asfalt attıklarını belirten Kum, yıl sonuna kadar 40 bin tona çıkacaklarını belirtti. Yıl boyunca parke taşı da döşediklerini belirten Başkan Yardımcısı Kum, 200 bin metrekare parke taşı döşediklerini ifade etti. 

Çorlu’da alt yapı kurumlarının yılda 2500 kazı yaptığını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Alt yapı kurumlarının kazdığı yerleri kendileri yapması gerekirken yapmıyorlar, biz yapmak zorunda kalıyoruz. Yama işi bir günde belli sayıda yapılabiliyor. Her gün 10’dan fazla nokta kazılıyor alt yapı kurumları tarafından. Alt yapı kurumlarına Çorlu Belediyesi olarak maalesef bizim bir yaptırım gücümüz yok, alt yapı kurumları sadece kazılacak yeri bize bir yazıyla bildiriyor o kadar. Her yıl 2500 kazı noktasının yamasını yapmak için uğraşıyoruz” dedi. 

Alt yapı kurumları tarafından kazılan asfalta bir süre sonra su alıyor ve asfaltın diğer bölümlerinde de bozulmalar meydana geliyor diyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Kazılan asfalt su aldığı zaman asfaltın diğer bölümleri de zarar görüyor yolda çökmeler meydana geliyor, tabi vatandaşlar belediye nasıl iş yapıyor diye söyleniyor ama bizden kaynaklanan bir durum yok aslında. Asfalt kazılmasa daha uzun ömürlü olacak ama maalesef alt yapı kurumları yolları kazıyor. Bir asfaltın ömrünü ağır tonajlı araçlar bitirmez, asfaltın ömrünü su bitirir, asfaltın altına su girdimi asfaltın ömrü çok kısa olur” dedi. 

“100 metrelik bir yol düşünün, TESKİ’si gelip su bağlantısı için ayrı kazıyor, Türk Telekomu’u ayrı kazıyor, Doğalgaz firması ayrı kazıyor, elektrik şirketi ayrı kazıyor, diğer internet şirketleri ayrı ayrı kazıyor, kazıyor da kazıyor” diyen Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Örneğin biz bir yolun asfaltını atıyoruz, çünkü insanlar bizden yolun yapılmasını istiyor, bizler alt yapı kurumlarına durumu bildiriyoruz, alt yapı kurumları bu sene ödeneğimiz yok diyerek bağlantılarını yapmıyor. Senelerce yapılmayan yerler var Taşkent Caddesi öyle mesela, biz asfalt atıyoruz daha sonra hemen yol tekrar kazılmaya başlıyor. 100 metrelik yoldan, su bağlantıları, elektrik, doğalgaz, internet hepsi ayrı ayrı kazıyor. Yol delik deşik oluyor. Biz asfaltını atmadan önce onlara bildiriyoruz asfalt atılmadan önce alt yapı yapılsa bizde üstüne asfaltını atsak bir daha sıkıntı yaşanmayacak ama maalesef öyle olmuyor” dedi. 

Asfalt ve parke taşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “15 bin ton civarında yama 11 bin ton civarında da serim gerçekleştirdik. 26 bin ton asfalt attık, nisan ayından bu güne kadar bu asfaltı attık, yılsonuna kadar 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Parke taşı da şu anda 30 bin metrekaredeyiz, aslında bu şehirde ihtiyacımız 200 bin metrekare parke taşıdır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!