Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Engelliler Haftasında Farkındalık Çağrısı

Engelliler Haftasında Farkındalık Çağrısı
Türkiye'de, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı ve karşılaştıkları sosyal ve ekonomik zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan bir etkinlik olarak kabul ediliyor.

Türkiye'de, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı ve karşılaştıkları sosyal ve ekonomik zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan bir etkinlik olarak kabul ediliyor. Bu çerçevede, Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak tören düzenledi. Törende konuşma yapan Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Yasemin Ayyüksel ve Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Bora Yurdseven, "İNSANCA YAŞAMA HAKKIMIZI İSTİYORUZ!" başlığı altında önemli mesajlar verdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ ın Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı ortak basın açıklamasını kürsüden okuyan başkan Yurdseven, toplumda farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ancak sorunların çözümünde yeterli ilerleme kaydedilemediğini belirtti. Yurdseven, engellilerin yaşadığı sorunların çözümünde eksikliklerin olduğuna ve geçmişte var olan hakların bile ortadan kaldırıldığına dikkat çekti. Özellikle Sağlık Raporlarına ilişkin düzenlemelerde yapılan değişikliklerin engellilerin yaşamını olumsuz etkilediğini ve haklarını kullanmalarını zorlaştırdığını vurguladı. Ayrıca, engellilerin toplu ulaşım ve erişim haklarının sağlanmasında yaşanan aksaklıklara da değindi.

Yurdseven, engellilerin yaşam kalitesini artırmak için daha etkili adımlar atılması gerektiğini ve insanca yaşama hakkının hayata geçirilmesi için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Engellilerin toplumda tam ve eşit bir şekilde yer alabilmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!