Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ersankoop’tan Bilgilendirme Toplantısı

Ersankoop’tan Bilgilendirme Toplantısı

Toplantıda Ergene Velimeşe’de OSB yanında 525 metrekare alan üzerine yapılan 580 dükkandan oluşan Ersankoop projesindeki tüm işyerlerinin 2025 yılbaşından sonra ortaklara teslim edileceği belirtildi. Toplantıya Ersankoop Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Fikret Öztürk’ün konuşmasından önce projeyle ilgili bir sunum yapılarak bilgiler verildi. Sunumda projenin geldiği aşama görsellerle basın mensuplarına anlatıldı ve 2025 yılının yılbaşından sonra teslim edilmeye başlayacağı belirtildi.

2019 yılında tanıtımı yapılarak çalışmalarına başlanan Ersankop Projesi’de toplam 582 adet dükkan bulunuyor. Ergene Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nden Lale Güzel yaptı. Sunumda Güzel dükkânların metrekarelerini paylaşarak kaç adet dükkan olduğunu belirtti. Lale Güzel’in sunumunda, “178 adet 100 metrekarelik işyerleri, 196 adet 150 metrekare işyerleri, 178 adet 240 metrekarelik işyerleri, 30 adette 400 metrekarelik işyerleri olmak üzere toplam 582 adet işyeri bulunmaktadır” denildi.

Ergene Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Fikret Öztürk yaptığı konuşmada: “İşyerlerinin bitimine yakın bir dönemdeyiz, bu sene sonu bitirmeyi kafamıza koyduk, planlarımızı yaptık, tüm sözleşmeleri de yaptık. Bir aksilik olmazsa 2024 yılının sonunda tüm inşaatlarımız bitmiş olacak. İşyerleri inşaatlarımız bitmiş olacak. Ersankoop büyük bir proje olduğu için işyerlerinden sonra olacak olan işlerimiz daha çok belki. Okulu buraya yapmak istiyoruz, çalışmalara yılbaşından sonra başlamayı planlıyoruz. İşyerlerinden sonra okula başlayacağız ve iki yıl içinde okulu bitirmeyi planlıyoruz. Okulla beraber spor alanını da yapacağız. Çarşı inşaatını yapacağız. Projenin tamamen bitmesi 2026 yılında olacak. Ama sanayi sitesinin dükkanları bu sene sonunda bitecek yılbaşından sonra iskanları almaya başlayacağız iskanları alınmış bir şekilde de ortaklara teslim etmeye başlayacağız. Şu an biten bloklarla beraber iskan almaya başlayacağız. Bloklar bittikçe sırasıyla iskanları alıyoruz. Yılsonu kadar kaç tane blok kalırsa onları da önümüzdeki yıl iskanları alıp ortaklarımıza teslim edeceğiz. Buraya kadar bir problemimiz kalmadı” dedi.

Sanayi sitesindeki ortaklarla ilgili de konuşan Kooperatif Başkanı Fikret Öztürk, “Buradaki tüm dükkanların sahibi var. 582 dükkanın sahibi var. bunlar kooperatif ortakları, bütün görevlerini yerine getirdiği zaman bu ortaklar, bu dükkanların tapusunu alacak. Hatta bu dükkanların kat ittifak tapularını da biz aldık çıkardık. Herkesin hangi kaç numaralı dükkanı olacağını kendilerine tapu tahsis belgesi olarak verdik. Şimdi burada parası olan insanlara devir ediyorlar. Yeni ortak alınmış oluyor, bizim boş bir dükkanımız yok. örneğin siz gelseniz size verilecek bir dükkanımız yok. Hepsi sahipli sadece sahipleri bir başkasına devir edebiliyor. Devrettikleri insanlarında kooperatife ortak olma özelliğine sahip olması gerekiyor. Bu şartı sağlamışsa bize de yeni para geliyor biz bunu kabul ediyoruz. fakat ihraç ettiğimiz kişiler yerlerini başkasına devir edemiyor. Hukuken dolayısıyla biz genel kuruldan da böyle bir madde geçirdik. Geçen senelerden 20 kişilik bir ihracımız var. bunların ihracı hukuken gerçekleştiği zaman bu 20 dükkan kooperatife kalacak. Gene kooperatife kalacak 20 dükkanı açık artırma ile ihaleyle satıp kooperatife gelir sağlayacağız. Ortaklar bir dükkan için iki kişi olabilir, böyle ortaklarımızda var, bir kişi de en fazla 750 metrekarelik dükkan alabilir, 2-3 dükkanı olanlar var. Bunlar genel kuruldan geçen kararlardır. Ortak olarak ilk tapuyu aldığımız zaman 300’e yakın ortağımız vardı, belediyeden tapuyu aldığımız zaman, zaten bizim planımız 462 tane dükkândı, daha sonra Ergene Belediyesi’nin özel çalışması neticesinde bizim dükkan sayımız 582’ye çıktı” ifadelerine yer verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!