Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Fakülte Yeni Dönemde Yeni Yerinde Olacak

Fakülte Yeni Dönemde Yeni Yerinde Olacak

Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilmişti. Fakülte Türkgücü Yolu üzerindeki yeni yerine taşınması planlanıyor, çalışmaların uzaması nedeniyle geçtiğimiz dönem dönem öğrenciler taşınamadı. Çalışmaların devam ettiği binada öğrenciler yeni döneme bu binada başlayacak. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde eğitim görecek yaklaşık 3 bin öğrenci Türkgücü Yolu üzerindeki binada eğitim görecek. 

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin Süleymanpaşa taşınmaması için hem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş hem de mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Tecer büyük uğraş verdi. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen Mühendislik Fakültesi’ne yer bulunamasaydı, Süleymanpaşa’daki Namık Kemal Üniversitesi’nde ki binalardan birine taşınması gündeme gelmişti. O günden itibaren hem Prof. Dr. Lokman Tecer hem de AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş fakülteye Çorlu’dan yer bulmak için büyük çaba harcadılar. En sonunda Türkgücü Yolu üzerinde 14 bin metrekare kapalı alana sahip bir yer bulundu, kira sözleşmesi imzalandı ve Mühendislik Fakültesi Çorlu’da kaldı. Türgücü Yolu üzerindeki binada tadilat çalışmaları başladı, 2’inci dönem taşınması planlanıyordu çalışmaların uzaması nedeniyle mühendislik fakültesi bu dönem de taşınamayacak.

Çerkezköy Yolu üzerinde bulunan Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin ana binası depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı verilmişti. Binanın deprem analizleri yapıldı, analiz sonucu bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı verildi. Yıkım kararı verilen Mühendislik Fakültesi’nin taşınması gündeme geldi. Türgücü Yolu’nda Demir Gruba ait yeni yapılan projede binaların bir bölümü mühendislik fakültesine kiralandı.

14 Bin Metrekare alandan oluşacak yeni mühendislik fakültesinin aylık kirası 550 bin lira olacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Türkgücü Yolu üzerine yapılan binanın belli bölümlerini Çorlu Mühendislik Fakültesi kullanacak. Binayla ilgili aylardır çalışmalar devam ediyor. Binanın aylık kirası 550 bin lira olurken, kira ödemesini ortak oluşturulan korsensuyum karşılayacak.  

Türkgücü Yolu üzerine taşınması beklenen fakülte için kiralanan binadaki çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Mühendislik Fakültesi’ndeki yaklaşık 3 bin öğrenci yeni dönemde yeni yerde eğitim görmesi planlanıyor. Çalışmalar bittiği zaman mühendislik fakültesinin 20204-2025 eğitim öğretim yılında yeni yerinde açılması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!