Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gazze İnsanlık Çadırı Açıldı

Gazze İnsanlık Çadırı Açıldı

Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Atatürk Meydanı’na kurulan Gazze İnsanlık Çadırında hem fotoğraf sergisi hem de Gazze’de yaşanan katliamı sergilemek için görseller hazırlandı. Çorlu’nun en yoğun meydanlarından biri olan Atatürk Meydanı’nda Gazze İnsanlık Çadırı’nı gören vatandaşlar çadırdaki görselleri inceleyerek bilgiler alıyor. Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi ve İHH Çorlu Şube Başkanı Cemalettin Günay gazetemize yaptığı açıklamada, Gazze’de insanlık ölüyor, İsrail çocuk kadın demeden katliam yapıyor, toplumun her kesiminin bu katliamlara tepki göstermesini bekliyoruz” dedi.

Atatürk Meydanı’na kurulan Gazze İnsanlık Çadırı 26 Ağustos tarihine kadar açık kalacak. Konuyla ilgili konuşan İHH Çorlu Şube Başkanı Cemalettin Günay, “26 Ağustos tarihine kadar Gazze insanlık çadırı açık kalacak. Buradaki amacımız farkındalık oluşturmak, İsrail Gazze’de kadın çocuk demeden katliam yapıyor. Her kesimin buna tepki göstermesi gerekiyor, Hayvan hakları savunucuları, insan hakları savunucuları, çevreciler her kesim bu duruma tepki göstermesi gerekiyor. Hayvan hakları için meydanlara gelenler neden Gazze’de ölen insanlar için meydanlara çıkmıyor, gerekirse yürüyüşler yapalım, onlar düzenlesin biz onlara katılalım, Çorlu Belediyesi billboardlarına neden Gazze’de yaşanan katliamları için farkındalık oluşturmuyor. Gazze insanlık ölüyor. Bununla birlikte İsrail ürünlerini insanların boykot etmesini istiyoruz, kahve kola içmese buradaki insan ölmez Katil İsrail’in her alanda durdurulması gerekiyor ” dedi.

Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi yaptığı konuşmada farkındalık oluşturmak amacıyla çadırı açtıklarını belirtti. Toplumun her kesiminden sesin yükselmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Vakitçi, “İsterdik ki, hayvan haklarını savunan arkadaşlarımız buraya gelsinler gösteri yapsınlar, desinler ki Gazze’de katledilen o hayvanlara sahip çıkıyoruz nerde insanlık desinler. Kadın haklarını savunan kardeşlerimiz gelsinler desinler ki Gazze’de kadınlar katlediliyor, ey dünya nerdesiniz desinler, burada insan haklarını savunan özgürlükleri savunan arkadaşlarımız gelsinler bu meydanda desinler ki Gazze’de insan hakları yerle yeksan olmuş desinler. Doğa için mücadele edenler, engelli dernekleri her gün binlerce kişi Gazze’de bir uzvunu kaybediyor. 2 milyon insan sürgün halde. Her gün bir yerden bir yere göç ediyorlar, temiz su beslenme yok, ilaç yok doktor yok. Bunlardan 40 bini şehit binlerce sakat kalmış. Toplumun her alanında katliam yapılıyor ve her alanda bu sesin çıkmasını istiyoruz, bu zulmü görmelerini istiyoruz. Biz elimizden geldiği kadar sesimiz duyurma amacındayız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!