Tekirdağ
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

HANİ 3 ETAPLI ÇÖP TESİSİ KURULACAKTI? (Balon) Tekirdağ’ın Yüzde 70 Çöpü Çorlu’ya Geliyor!

HANİ 3 ETAPLI ÇÖP TESİSİ KURULACAKTI? (Balon) Tekirdağ’ın Yüzde 70 Çöpü Çorlu’ya Geliyor!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’ya kurulan Katı Atık Bertaraf Tesisine Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Marmara Ereğlisi, Ergene ve Saray ilçelerinin çöpleri geliyor.

Tekirdağ’ın kuzeyinde yer alan tüm ilçelerin çöplerinin Çorlu Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne gelerek çöpler bertaraf ediliyor. Yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı ilçelerde binlerce ton çöp her gün Çorlu’ya gelerek çöp tesisine bırakılıyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi konusunda 3 etaplı çözüm konuşulurken, şu anda Süleymanpaşa ve Çorlu’da çöpler bertaraf ediliyor. Nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerin çöplerinin Çorlu’ya gelmesi de vatandaşların tepsini çekiyor. 

Geçtiğimiz yıl Tekirdağ genelin günlük 1200 ton çöp çıkarılırken Çorlu Katı Atık Bertaraf Tesisine 780 tonluk çöp geliyor. Tekirdağ’da çıkan çöplerin büyük bölümünün Çorlu’da toplanması Çorlulu vatandaşların tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz yılın verilerinde Çorlu’da günlük yaklaşık 308 ton, Süleymanpaşa da 231 ton, Çerkezköy’de 198 ton, Kapaklıda 137 ton, Ergene’de 72 ton, Malkara’da 59 ton, Sarayda 36 ton, Şarköy’de 36 ton, Muratlı’da 33 ton, Marmara Ereğlisi’nde 29 ton çöp çıkmakta, Tekirdağ genelinde günlük yaklaşık 1200 ton çöp çıkmakta. 

Çöp tesisinin Çorlu’ya kurulma aşamasında 3 etaplı çözümden söz edilmişti. Süleymanpaşa’ya Çorlu’ya ve Çerkezköy’e çöp tesisinin yapılması gündeme gelmişti. Şu ana kadar Süleymanpaşa ve Çorlu’da çöp toplama alanı yapıldı. Çorlulu vatandaşlar duruma tepki göstererek; “3 bölgeye çöp tesisi kurulacağı ifade edilmişti. Fakat iki tesiste kaldı, Çorlu’ya her gün tonlarca çöp geliyor” dedi. 

Tekirdağ’ın 1 milyon 167 bin nüfusu bulunurken bu nüfusun 800 bini Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Ergene, Saray ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde yaşıyor. Nüfusun yüzde 70’i bu bölgede yaşarken, çöpünde yaklaşık yüzde 70’i Çorlu’da toplanıyor. Geçtiğimiz yıl verilerine göre Tekirdağ genelinde günlük 1200 ton çöp çıkarılırken bu çöplerin yaklaşık 800 tonu Çorlu’ya getiriliyor. 

Her gün diğer ilçelerde toplanan çöpler Çorlu’ya taşınıyor. Kokudan şikayet eden Çorlulu vatandaşlar tepkisini dile getirdi: “Çorlu’ya her gün çöp kamyonları çöp taşıyor. Çöpler gerçekten çok kokuyor. Bazı günlerde o bölgeden ciddi kokular yükseliyor. Çorlu bunu hak etmiyor” dedi.

Çorlu’da hava kirliliği eksik olmazken vatandaşlar kokudan şikayetçi. Hem fabrikaların hemde diğer faktörlerin neden olduğu koku nedeniyle kapı pencere açamayan vatandaşlar sürekli yetkililere çağrıda bulunuyor. Biran önce hava kirliliğinin ve çevre sorunlarının önüne geçilmesini talep eden vatandaşlar yetkililere tepki gösteriyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!