Tekirdağ
25 Kasım, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı Kutlandı
İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103’üncü Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlendi.

Düzenlenen programa Çorlu Kaymakam Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, AK Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Hakan Sunal, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, MHP Çorlu İlçe Başkanı Cemal Daştan, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Salih Özbay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti. En son Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı oratoryoyla son buldu. 
DEREYECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 
İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yılı dolayısıyla düzenlene program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okullarda düzenlenen en iyi İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi. Öğrencilere ödüllerini Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel takdim etti.  
ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN
Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. Yılı dolayısıyla düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Şükran Ünel yaptı. Ünel konuşmasında; “Söylemek isteyip de söyleyemediğimiz, nasıl ifade edeceğimizi bilmediğimiz nice duygular barındırır beynimiz. Sonra biri çıkar milletin duyu yükünü sırtların, duygularının tercümanı, milletin sesi olur ki Mehmet Akif Ersoy da tartışmasız onlardan biridir. Bir aksiyon adamı, bu milletin duygularının tercümanı haykıran gür sesidir Akif. Şairdir yazardır imamdır alimdir hocadır gazetecidir ve üst seviyede entelektüeldir. Sadece dünün değil bugünün istiklalin ve istikbalin şairidir” dedi. 
AKİF, İSTİKLAL MARŞI’NIN TÜRK MİLLETİ’NE AİT OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİR 
Konuşmasını sürdüren Şükran Ünel, “Kurtuluş savanının en heyecanlı günlerinde toplumu bir araya getirmek ve ortak milli duyguları canlandırmak amacıyla bir milli marş yarışması düzenlenir. Yarışmaya 500 lira ödül konulur, para ödülü olduğu için önce katılmak istemeyen Akif, Hamdullah Suphi Tanrıöver’in ısrarı üzerine kahraman ordumuza ithaf ettiği şiiriyle yarışmaya girer, milli mücadeleyi anlamlı kılan ne kadar değer kavram varsa İstiklal Marşı’nın içinde yer almaktadır. Bu yarışmaya 724 şiir katılır. Sonuçta onun duygu yüklü şiiri şiir demek haksızlık bence bir destan birinci olur. İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilir. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nın Türk Milletine ait olduğunu belirterek onu Safahat’ına almaz. Hayatı zorluk ve yokluklar içerisinde geçmesine rağmen dik ve onurlu duruşunu hiç bozmaz. Ödül olarak verilen 500 lirayı da Dar’ül Mesai Vakfı’na bağışlar” dedi. 
ORATORYO İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ 
Konuşmalarının ardından Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan oratoryo büyük beğeni topladı.  İstiklal Marşı’nın 10 kıtası ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatından esinlenerek hazırlanan oratoryo yaklaşık 1 saat sürdü.  Hem protokol üyeleri hem de izleyiciler oratoryoyu uzun süre ayakta alkışladı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!