Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kaymakamlık Lojmanı Yıkılacak!

Kaymakamlık Lojmanı Yıkılacak!

Çorlu Kütüphanesi olarakta kullanılan bina büyükşehir yasasıyla birlikte İl Özel İdaresi’nden Çorlu Kaymakamlığı bünyesine devir edildi. Binanın deprem risk raporunun olumsuz olması nedeniyle binanın yıkımı 20 güne kadar yapılacak. Kaymakamlık lojmanları olarak binada depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımı yapılacak, yıkım için gerekli işlemler tamamlanırken 20 güne kadar yıkımı başlayacak.

Omurtak Caddesi üzerine yapılan bina 40 yıl önce inşa adilmiş. Gazetemizin edindiği bilgilere göre 40 yıl önce yapılan binanın depreme dayanıklı olmadığı için yıkımı yapılacak. Kaymakamlık lojmanları olarak kullanılan binanın geçtiğimiz aylarda deprem risk analizi yapıldı, deprem risk analizinden sonra binanın yıkımına karar verildi. Binanın 20 güne kadar yıkımının gerçekleşmesi bekleniyor. Çorlu’nun en işlek caddelerinden biri olan Omurtak Caddesi üzerinde bulunan binanın yıkımında titizlik gösterilecek.

Yıkıldıktan sonra boş kalan arsa Çorlu Kaymakamlığı bünyesinde olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yasası ile 2014 yılında bina İl Özel İdaresinden Çorlu Kaymakamlığına devir edildi. Bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkımı yapılacak, yıkımı yapıldıktan sonra binanın arazisi yine Çorlu Kaymakamlığında kalacak. Yıkıldıktan sonra binanın yerine ne yapılacağı ise merak konusu oldu.

Çorlu’nun en işlek caddesi olan Omurtak Caddesine cephe olan Kaymakamlık Lojmanı Atatürk Park Kafe’nin hemen karşısında bulunuyor. Yeri çok kıymetli olan Kaymakamlık Lojmanı 20 gün sonra yıkılacak ve yeri boş kalacak. Yerinin ne olacağı henüz netlik kazanmazken yer Çorlu Kaymakamlığında bulunacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!