Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuraklık Seymen Kavununu Etkiledi

Kuraklık Seymen Kavununu Etkiledi

Ağustos Ayı’nın 15’i gibi hasat edilmeye başlayacak olan Seymen Kavunundaki rekolte düşüklüğü çiftçileri etkiledi. Geçtiğimiz yıl Seymen Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin ton civarında alınan kavun bu yıl kuraklık nedeniyle yarı yarıya düştü. Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler bu sene Seymen Kavununu 800 ton ile bin ton arası alabiliriz, kuraklık nedeniyle düşüş var” ifadelerini kullandı.

SEYMEN KAVUNU ÇORLU’NUN İLK VE TEK TESCİLLİ ÜRÜNÜ

Çorlu’nun ilk ve tek coğrafi işaretli ürünü olan Seymen kavununun tanıtımı geçtiğimiz 2023 yılının Temmuz Ayı’nda yapılmıştı. Çorlu Ticaret odasında yapılan tanıtım toplantısına Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ev sahipliği yaparken, toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Halim Orta, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu İlçe Tarım Müdürü Ahmet Yılmaz, Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler, Çorlu TSO Meclis Üyeleri ve Çorlu Belediyesi Meclis üyeleri katılmıştı.

KURAKLIK REKOLTEYİ YARI YARIYA DÜŞÜRDÜ

Geçtiğimiz yıl Seymen Kavununun 2 bin ton civarında alındığını belirten Seyman Mahalle Muhtarı Aydın Dinler kuraklığın rekolteyi düşürdüğünü belirtti. Seymen Kavunu hasatının Ağustos Ayı’nın ortalarında başlayacağını belirten Muhtar Dinler, rekoltenin düşük olduğunu belirtti. Bu sene 800 ton ile bin ton arası kavun alabileceklerini belirten Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler geçen yıl 2 bin ton kavun aldıklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!