Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Lise Kontenjanları Yeterli

Lise Kontenjanları Yeterli

Çorlu’da ortaokullardan bu sene 4 bin 78 öğrencinin mezun olduğunu belirten Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan lise kontenjanlarının ise 4 bin 100 öğrenci olduğunu belirtti. Hiçbir öğrencinin açıkta kalma gibi bir durumunun olmadığını belirten Hüseyin Erdoğan lise kontenjanlarının yeterli olduğunu belirtti. Bütün öğrencilerin Anadolu Liselerine girme gibi bir durumunun da olamayacağını belirten Hüseyin Erdoğan puanı yetersiz öğrenciler meslek liselerine de gidebileceğini belirtti.

LYS İLE ALAN İKİ OKULUMUZ VAR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Lisede sınavla öğrenci alan iki okulumuz var, Çorlu Fen Lisesi bir diğeri de Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bunlar genel ortaöğretim düzeyinde ama mesleki düzeyde Ahi Evran Meslek Lisesi’de yine sınavla alıyor. İmamhatip liselerinde de 2 okulumuz sınavla öğrenci alıyor. Bir de spor lisesi genel yetenek sınavına göre öğrenci alıyor. Liselerde tercih süreci devam ediyor. 28 Haziran ile 16 Temmuz arasında öğrenciler tercihte bulunacaklar. Bakanlığımız 22 Temmuz’da birinci yerleştirmeyi açıklayacak. Sınavlı sınavsız alan okullarımıza öğrencilerimiz yerleşecek daha sonra 22-26 Temmuz arasında birinci nakil hakkı tanınacak. Daha sonra 29 Temmuz’da birinci nâkilin sonuçları açıklanacak. Ondan sonra 29 Temmuz ile 02 Ağustos arasında ikinci nakil hakkı tanınacak. 05 Ağustosta da sonuçlar açıklanacak artık hangi öğrenci hangi liseye devam edeceği kesinleşmiş olacak. Daha sonra eğitim öğretim başladığı zaman Eylül Ayı itibariyle sonuçlar açıklanmış olacak” dedi.

İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA DA KAYITLAR YAPILIYOR

İlkokul ve ortaokul kayıtlarıyla ilgili konuşan Hüseyin Erdoğan, “İlkokul ve ortaokulda ise öğrenciler Merkezi yerleştirme sistemine göre Merlis öğrencilerimiz bizim Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonunca belirlenen okul öncesi ilkokul ve ortaokulun her okulun bölgesi var. Bölgelere göre öğrencilerimizin yerleştirmesi tamamlandı. Şu anda velilerimiz E-Devlet’ten girip öğrencisinin hangi okula düştüğü ile ilgili bilgilere çok rahat ulaşabilecekler. Kayıtla ilgili bir şart yok. Sistemde öğrencinin hangi okula düştüğü zaman artık o okulun öğrencisidir. Bu anlama geliyor. Kayıtla ilgili özel bir işleme gerek yok. Okullarda metrekarelere göre öğrenci sayılarını belirliyoruz. Fiziki imkânlara göre planlama yaptık. Sınıflardaki metrekarenin üzerinde öğrenci almamız mümkün olmuyor” dedi.

LİSELERDE 4 BİN 100 KONTENJANIMIZ VAR, BÜTÜN ÖĞRENCİLER LİSELERE GİRECEK

Kontenjanlarla ilgili de bilgiler veren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Şu an bizim belirlemiş olduğumuz kontenjanımız Çorlu’daki ortaokul 8’inci sınıftan mezun olacak 4 bin 78 öğrencimiz var. Bizim kontenjanımız 4 bin 100 kontenjan belirlemiş durumdayız. Fazlasını belirledik. Dışarda kalma diye her hangi bir seçenek yok. Malum her yerleştirme işlemi sınavlı okullarda sınavsız okullarda puana göre yapıyor. Veli e devlet tercihini yapıyor, bakanlığımızın belirlemiş olduğu sistemde, yapay zekayla puan üstünlüğüne göre işlemler yapılıyor ve öğrencilerin tercihleri yapılıyor. İstemediği zaman hiçbir öğrenci hiçbir okula zorunlu gidemez. Böyle bir usül yok, puanı tutmadığı zaman mecbur bir okul isteyecek. Bu meslek lisesi de olabilir. Tamamının Anadolu Lisesi’ne gitmesi mümkün değil” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!