Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Meslek Lisesi İnşaatı Son Aşamada

Meslek Lisesi İnşaatı Son Aşamada

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 2020 yılında yıkılan ve yapımı tam bir yılan hikâyesine dönen Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TOKİ tarafından geçtiğimiz 2023 yılında ihaleye çıkmıştı. 108 milyon 616 bin TL proje bedeli ile başlayan okul inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.  İnşaatı devam eden okulda 4 atölye binası ve 24 derslik bulunuyor. 2024 yılı içerisinde tamamlanması beklenen okul inşaatının 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde açılması bekleniyor. 

24 DERSLİKLİ OKUL VE ATÖLYELER 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANDI

2022 yılının Kasım Ayı’nda ihalesi yapılan Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli 2023 yılının Mart Ayı içerisinde kazılmaya başlamıştı. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2020 yılında yıkılmıştı. Okul Şeyh Sinan Mahallesi Halide Onbaşı Caddesi ile Şerife Bacı Caddesi’nin kesiştiği noktada 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlamıştı.  Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaat süresinin 500 gün sürmesi beklenirken okul inşaatının daha kısa sürede bitmesi bekleniyor. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 24 derslikli eğitim binası, 1’er adet iş makineleri, mobilya, metal ve tesisat atölyelerinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Yüklenici firma okulun çevre duvarlarını da yapmaya başlamış durumda.

KAMPÜS ŞEKLİNDE YAPILAN OKULUN, EYLÜL EKİM AYI GİBİ TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni taşınacağı okulla ilgili Çorlu Belediyesi 2021 yılının Şubat Ayı’nda aldığı kararla okulun yapılaşma sınırlarının değişikliğiyle ilgili kararlar almıştı. Okul Şeyh Sinan Mahallesi Halide Onbaşı Caddesi ile Şerife Bacı Caddesi’nin kesiştiği noktada 21 bin metrekare üzerine kampüs şeklinde inşa edildi. Tekirdağ Yolu üzerine inşaa edilen okulda çalışmalar bitmek üzere. Okul inşaatının Eylül Ekim gibi bitmesi bekleniyor

OKULUN YAPILIP YAPILMAYACAĞI TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

2020 yılında Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımı gerçekleşmişti. Yıkıldıktan sonra Meslek Lisesi Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşınmıştı. Taşınmasının ardından okulun bir daha yapılmayacağı ile ilgili tartışmalar olurken okulun 2022 yılında ihalesi yapılarak oklu tekrar inşa edildi.

ALT YAPI YOK, FOSSEPTİK ÇUKURU AÇILACAK

Okulun yapıldığı Tekirdağ Yolu üzerinde alt yapının olmaması nedeniyle okulun olduğu alana fosseptik çukuru açılacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre TESKİ’ye okulun durumuyla ilgili en başından beri bilgiler verildi, bölgeye TESKİ’nin yatırım planı olmadığı için alt yapı yapılmadı. Alt yapısı olmayan okul fosseptik çukuruyla alt yapı sorununu çözmesi bekleniyor

İKİNCİ DÖNEM AÇILMASI BEKLENİYOR

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemine yetişmesi bekleniyor. Eylül ayına yetişmeyecek olan okul inşaatı Eylül’den sonra teslim edilmesi bekleniyor. Okul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü hazırlıklarını tamamlayarak 2’inci döneme açması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!