Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Öğrenciler Yeni Yurda Yerleşmeye Başladı

Öğrenciler Yeni Yurda Yerleşmeye Başladı
Depreme dayanıklı olmadığı için kapatılan İstanbul Yolu üzerindeki KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni yeri belli oldu. Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerine taşınan öğrenci yurduna şu anda 375 öğrenci yerleşti.

İstanbul Yolu üzerinde bulunan kız öğrenci yurdu binalarının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle kız öğrenci yurdu kapatılmıştı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Kız Öğrenci Yurdu için yeni yer arayışı başladı. Şeyh Sinan Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde bulunan binalar satın alınarak kız öğrenci yurdu yapıldı. Binalarda gerekli tadilatlar yapılarak kız öğrenci yurdu açıldı. Şu anda kız öğrenci yurduna yaklaşık 375 öğrenci yerleşti. 

YENİ YURT 540 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ 

Şeyh Sinan Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı (Tekirdağ Yolu) üzerindeki binalar satın alınmıştı. 300 olan kız öğrenci yurdu kapasitesi 540’a yükseltildi. Gazetemize KYK Kız Öğrenci Yurdunun durumuyla ilgili daha önce açıklama yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş kız öğrenci yurdunun satın alındığını ve kapasitenin 540 öğrenci çıkartıldığını duyurmuştu. 

375 KIZ ÖĞRENCİ YENİ YURDA YERLEŞTİ 

Gazetemizin edindiği bilgilere göre Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde bulunan yeni yurtlara şu ana kadar 375 kız öğrenci yerleşti. Kapasitesi 540 olan öğrenci yurdunun önümüzdeki günlerde sayısının artması bekleniyor. Namık Kemal Üniversitesi 30 Eylül tarihinde eğitim öğretime başlamıştı. Çerkezköy’de eğitim gören kız öğrencileri de Çorlu’daki yurda gelip gidiyor.  Yine Çorlu’daki mühendislik fakültesi ve yüksekokuldaki kız öğrencileri de yeni yurtta kalacaklar. 

DEPREM RİSK RAPORU OLUMSUZ ÇIKAN YURTLAR KAPATILMIŞTI 

Yaklaşık 300 öğrenci kapasitesi bulunan İstanbul Yolu üzerindeki kız öğrenci yurdu depreme dayanıklı olmadığı için kapatılmıştı. Kız Öğrenci Yurdu’na geçtiğimiz aylarda deprem risk analizleri yapılmış rapor olumsuz çıkınca kız öğrenci yurtları kapatılmıştı. Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde satın alınan binalar yurt haline getirilerek tadilatları yapıldı. Tadilatın ardından öğrenciler yeni yurda yerleştirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.