Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Öğretmen Evi İçin Bakanlığa Projeye İletildi

Öğretmen Evi İçin Bakanlığa Projeye İletildi
Çorlu’da yaklaşık 4 bin öğretmen bulunmasına rağmen öğretmenevinin olmaması tepkilere neden oluyor. Çorlu Kaymakamı Murat Eren konuyla ilgili öğretmenevi projesinin hazır olduğunu ve bakanlığa iletildiğini belirtti.

Çorlu’da Omurtak Caddesi üzeri eski Şifa Hastanesi’nin hemen yanında boş kalan binaya 40 yataklı, lokali olan bir öğretmenevi yapılması planlanıyordu. Çorlu Kaymakamı Murat Eren konuyla ilgili yaptığı açıklamada öğretmenevi projesinin bakanlığa iletildiğini ve bakanlıktan cevap beklediklerini belirtti. Çorlu’da yaklaşık 4 yıldır öğretmenevinin olmaması tepkilere neden oluyor. Omurtak Caddesi’nin üzerinde bulunan binayı Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü boşalttı, bina yaklaşık 3 aydır boş duruyor. 

Türkiye’nin dört bir yanında öğretmen evleri hala aktif ve kullanılıyorken, Çorlu’da 4 yıldır öğretmen evinin olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Öğretmenlerin aileleriyle birlikte sosyalleşebilecekleri alanların kapatılması tepki çekerken Çorlu’da biran önce öğretmen evinin açılması isteniyor. 

Çorlu’ya gelen devlet memurları Çorlu’da kalacak yer bulamıyor. Çorlu’da ne bir polis evi ne de öğretmen evi var. Çorlu’ya gelen devlet memurları kalacak yer olmayıncak otel veya pansiyon aramak zorunda kalıyor. Özellikle tayin dönemlerinde büyük zorluk yaşayan memurlar, öğretmenevinin ve polis evinin olmamasına tepki gösteriyor.

Öğretmen eviyle ilgili konuşan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Öğretmenevinin yaklaşık maliyeti hazırlandı, projesi de hazırlandı deprem güçlendirme olarak biz bakanlığımıza teklif ettik, bu da istediğimiz konulardan bir tanesi daha bakanlığımızdan bir dönüş olmadı. dönüş olduğu zaman her şeyi hazır ihale dosyası hazır, hemen ihale edebilecek durumdayız. Onu da bekliyoruz. İlçe sağlık müdürlüğünün boşalttığı alanda bizim projelerimiz hazır. Kaç tane oda olacağız, restoranıdır çevresidir tüm projemiz elimizde, yaklaşık maliyeti de elimizde. Onları biz bitirdik, bakanlığımıza da teklif ettik, bekliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!