Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

PROJE FES EDİLDİ, TARİHİ BİNA YİNE BEKLEMEDE KALDI

PROJE FES EDİLDİ, TARİHİ BİNA YİNE BEKLEMEDE KALDI
Namık Kemal Üniversitesi'nin, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliğinde yürüteceği "Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe" projesi, eski Çorlu ağır ceza mahkemesi binasının restorasyon ihalesine giren olmaması nedeniyle feshedildi.

Namık Kemal Üniversitesi'nin, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliğinde yürüteceği "Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe" projesi, eski Çorlu ağır ceza mahkemesi binasının restorasyon ihalesine giren olmaması nedeniyle feshedildi. Binanın restorasyonu için dört kez ihaleye çıkıldı ancak uygun teklif alınamadığı için proje durduruldu. Böylelikle, binanın geleceği bir kez daha belirsizliğe gömüldü.

4 KEZ İHALE YAPILDI, ANCAK BAŞARILI TEKLİF ALINAMADI

Namık Kemal Üniversitesi'nin kullanımına tahsis edilen ağır ceza mahkemesi binasının restorasyonu için toplamda dört kez ihaleye çıkıldı. Ancak her seferinde uygun teklif alınamadığı için restorasyon süreci başlatılamadı. Bu durum, "Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe" projesinin de iptal edilmesine sebep oldu.

PROJE KAPSAMINDA 4 ATÖLYE İLE İŞSİZ GENÇLERE EĞİTİM VERİLECEKTİ

Proje, işsiz gençlere yönelik eğitim imkanları sunarak iş bulma fırsatları yaratmayı hedefliyordu. Mesleki Eğitim Merkezi'nde gençlere, CNC, talaşlı imalat ve makine bakımı, mekatronik ve otomasyon, teknoloji ve tasarım gibi alanlarda eğitimler verilmesi planlanıyordu. Ancak ihale sürecinin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla bu hedeflere ulaşılamadı.

YENİ SÜREÇ BELİRSİZLİĞİ ARTTIRDI

Yıllardır boş duran ağır ceza mahkemesi binasının geleceğiyle ilgili belirsizlikler artarken, yerel halk binanın bir an önce değerlendirilmesini istiyor. Çorlu Adalet Sarayı'nın hizmete girmesiyle birlikte boşalan binanın geleceği, henüz netlik kazanmış değil.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!