Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Saadet Partisi Eylül Divan Toplantısı

Saadet Partisi Eylül Divan Toplantısı
Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, eylül ayı divan toplantısını Genel Başkan Yardımcısı Arslan Ateş'in katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda, ilçe ve birim raporları değerlendirildi. İl Başkanı Halil İbrahim Kart ve il müfettişi Feti Pehlivan’ın sunumlarının ardından konuşan Arslan Ateş, gündemdeki önemli konuları ele aldı.

Ateş, İsrail'in terör rejimi olarak tanımladığı devletin bölgeyi tehdit ettiğini ve son zamanlarda Filistin, Suriye, İran, Yemen ve Lübnan’a yönelik saldırılar düzenlediğini ifade etti. Bu saldırıların, Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, projenin nihai hedefinin İsrail’in bölgedeki hâkimiyetini artırmak olduğunu vurguladı. Ateş, İslam ülkelerinin İsrail ile olan ticari ilişkilerini eleştirerek, bunun hem Filistin'e hem de tüm İslam dünyasına ihanet olduğunu söyledi. Müslüman liderlere, diplomatik ve ticari ilişkilere son verme çağrısında bulundu ve İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın öncülüğünde İsrail'e karşı yaptırımlar uygulanması gerektiğini savundu.

 

Toplantıda, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilerek, farklılıkların bir kenara bırakılması gerektiği vurgulandı. Ateş, Müslüman ülkelerin işbirliği yaparak bölgedeki barış ve huzuru sağlaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için koridorlar açılması ve D-8'in etkinliğinin artırılması gerektiğini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!