Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Su Krizine Çözüm Ararken Su İsrafı Sürdürülüyor!


Su Krizine Çözüm Ararken Su İsrafı Sürdürülüyor!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Omurtak Caddesi üzerindeki refüjlerdeki otomatik sulama çimlerden çok yolları suluyor. Vatandaşlar su israfının son bulmasını istiyor.Omurtak Caddesi üzerinde bulunan refüjlerdeki çimlerden ziyade yolların sulanması vatandaşların tepkisini çekiyor. Refüjlerde bulunan otomatik sulama sistemleri çimlerden daha çok yolları suluyor. Refüjlerdeki otomatik sulama sisteminin daha çok yolları suladığını belirten vatandaşlar su israfının sona ermesini istiyor.VATANDAŞLAR BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA BEKLİYOROmurtak Caddesi üzerindde meydana gelen bu olay, çevre sakinleri tarafından fark edildi ve büyük tepki topladı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne şu soruları yöneltti. Otomatik sulama sistemlerinin denetimi ve bakımı nasıl yapılmaktadır? Bu tür su israfı olaylarının önüne geçmek için hangi önlemler alınmaktadır? Su kaynaklarının verimli kullanımı ve su tasarrufu konusunda ne tür projeler ve kampanyalar yürütülmektedir? Bu olayla ilgili sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılacaktır?

Dünya genelinde ve ülkemizde gelecekte yaşanacak su sorunları hakkında sürekli paneller düzenlenirken Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) yöneticileri her toplantıda su kıtlığına dikkat çekerken, şok edici bir su israfı olayı yaşandı. 26 Mayıs 2024 sabah saat 03.00 sularında, Çorlu, Salih Omurtak Caddesi'nde bulunan otomatik sulama sistemleri refüjleri sulaması gerekirken, yolları suladı.

Bu durum, su kaynaklarının verimli ve sorumlu bir şekilde yönetilmediğinin açık bir göstergesi olarak vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. Her toplantıda su sorununa dikkat çeken ve halktan tasarruf talep eden TESKİ yönetimi, bu olayla ilgili nasıl bir açıklama yapacak merakla bekleniyor.

Su Krizi Kapıda

İklim değişikliği, nüfus artışı ve sanayileşmenin etkisiyle su kaynakları hızla tükeniyor. TESKİ yöneticileri, Tekirdağ'daki su sorunlarına dikkat çekerek, acil önlemler alınması gerektiğini defalarca dile getirdi. Ancak, Salih Omurtak Caddesi'nde yaşanan bu su israfı olayı, yetkililerin söyledikleri ile yaptıkları arasındaki tutarsızlığı gözler önüne seriyor.

Vatandaşlar Tepkili

Sabah saatlerinde meydana gelen bu olay, çevre sakinleri tarafından fark edildi ve büyük tepki topladı.

Sorular Yanıt Bekliyor

Bu olayın ardından vatandaşlar TESKİ yönetiminden şu sorulara yanıt bekliyor:

  1. Otomatik sulama sistemlerinin denetimi ve bakımı nasıl yapılmaktadır?

  2. Bu tür su israfı olaylarının önüne geçmek için hangi önlemler alınmaktadır?

  3. Su kaynaklarının verimli kullanımı ve su tasarrufu konusunda ne tür projeler ve kampanyalar yürütülmektedir?

  4. Bu olayla ilgili sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılacaktır?

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Tekirdağ halkı, TESKİ'den bu olayla ilgili resmi bir açıklama ve gelecekte bu tür israfın önlenmesi için alınacak önlemler hakkında bilgi bekliyor. Su kaynaklarının verimli kullanımı ve su tasarrufu konusundaki çabaların artırılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

TESKİ yönetiminin bu konuda atacağı adımlar, hem su krizinin etkilerini azaltmak hem de kamuoyunun güvenini yeniden kazanmak açısından büyük önem taşıyor.


 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!