Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tekirdağ Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı Çorlu’da Toplandı

Tekirdağ Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı Çorlu’da Toplandı
Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, şehrin zirvesindeki siyasetçiler, bürokratlar ve sivil toplum örgütü liderlerini bir araya getirerek önemli bir ilke imza attı.

Çorlu TSO Enis Sülün Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Selcan Hamşioğlu ve Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, ilçelerin belediye başkanları ile il genelinde faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin yöneticileri, oda ve borsa başkanları katıldı.

Toplantıda, Tekirdağ’ın oda ve borsalarının ortak sorunları, çözüm önerileri, planlanan projeler ve çalışmalar üzerinde istişarelerde bulunuldu. Ele alınan konular arasında, Tekirdağ il genelinde sürdürülen okul inşaatlarının tamamlanması, mavi yaka eğitim merkezlerinin artırılması, üniversite kampüslerinin geliştirilmesi ve yeni bir vakıf üniversitesi kurulması için çalışmaların başlatılması yer aldı.

Ayrıca, personel eksiklikleri, altyapı ve ulaşım sorunları gibi meseleler de gündeme getirildi. Tekirdağ’ın gelişimi için tüm şehir paydaşlarının katkıda bulunacağı, sahipleneceği ve destek vereceği bir "Tekirdağ Master Planı" hazırlanması gerektiği vurgulandı. Son olarak, bölgenin ileri teknoloji ürünleri için teşvik bölgesi haline getirilmesi konusunda da çözüm önerileri sunuldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!