Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

"Tekirdağ’da Hıdırellez Rüzgarı: Binlerce Kişi Şahpaz’da Eğlendi"

"Tekirdağ’da Hıdırellez Rüzgarı: Binlerce Kişi Şahpaz’da Eğlendi"
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Şahpaz Mahallesi 4. Geleneksel Hıdırellez Şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Şahpaz Mahallesi 4. Geleneksel Hıdırellez Şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şenlikte katılımcılara yemek ikram edildi, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi ve Trakya Şov ve Davul Zurna Grubu'nun gösterileriyle eğlenceli anlar yaşandı.

Şahpaz Mahallesi Muhtarı İlker Soydan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin desteklerinden dolayı Başkan Dr. Candan Yüceer ve tüm emeği geçen ekibe teşekkür etti. Etkinlikte ayrıca Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Milletvekilleri Cem Avşar ve Gökhan Diktaş ile Çorlu Kaymakamı Murat Eren de konuşma yaptı. Konuşmalarda Hıdırellez’in bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, yaptığı konuşmada, Hıdırellez'in uzun yıllardır süregelen kadim bir gelenek olduğunu vurgulayarak, Şahpaz Mahallesi Muhtarı İlker Soydan'a teşekkürlerini iletti. Dr. Yüceer, iş birlikleriyle Şahpaz ve çevresini daha yaşanabilir hale getirmek için çalışacaklarını belirtti. “Daha güçlü bir Çorlu, bir Tekirdağ için el birliğiyle, güç birliğiyle çalışacağız” dedi.

Hıdırellez’in dünya halklarına bolluk ve bereket getirmesini dileyen Dr. Yüceer, “Hıdırellez, doğanın ve umutların canlanmasını, kardeşlik, bolluk ve bereket gibi kavramları çağrıştırıyor. Tüm dünya halkları için Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Tekirdağ'ın hak ettiği hizmetleri alması için çalışacaklarını belirten Dr. Yüceer, önümüzdeki 5 yıl boyunca geleneğe, doğaya ve tüm canlılara sahip çıkacaklarını ifade etti. "Tekirdağlı ve Çorlulu hemşehrilerimin hak ettiği en iyi hizmeti alması için canla başla çalışacağız. Hıdırellez Bayramı’nızı kutluyor, tüm dileklerinizin kabul olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından, etkinlikler gün boyu devam etti. Şenlikte çeşitli aktiviteler düzenlenerek vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!