Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tema Parkı 2024’te Yapılsın!

Tema Parkı 2024’te Yapılsın!

 Çorlu’da yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan Tema Parkı’ndaki sorunlar devam ediyor. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde bulunan 160 dönümlük yeşil alanın atıl durması tepkilere neden oluyor. Zafer Mahallesi’nde Çorlu Devlet Hastanesi, Okullar Bölgesi’nin altında yer alan ve yerleşim yerlerinin tam ortasında kalan Tema Parkıyla ilgili biran önce adım atılması bekleniyor. Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan ve mahalle sakinleri Tema Parkı’nın Çorlu’ya kazandırılmasını her defasında dile getiriyor. Çorlulu vatandaşlarda aynı beklenti içinde, yıllardır bir çivi bile çakılmayan Tema Parkı’nın artık bu yıl yapılması bekleniyor.

Olumsuz olayların yaşandığı Tema Parkı’na vatandaşlar korkudan giremiyor. Her gün alkoliklerin bulunduğu Tema Parkı’na vatandaşlar yürüyüş dahi yapamıyor. Çorlu Devlet Hastanesi ve Okullar Bölgesi’nin hemen altında bulunan Tema Parkı’yla ilgili konuşan Çorlulu vatandaşlar, “bizler korkudan giremiyoruz, her gün alkolikler fuhuş yapanlar buraya geliyor. Aynı zamanda uyuşturucu da kullanılıyor. Biz korkumuza parka giremiyoruz. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde bulunan Tema Parkı için millet bahçesi olacağı söylenmişti fakat hiçbir adımın atılmaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Gazetemize konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Tekirdağ Valiliği’ne sesleniyoruz, biran önce bu Tema Parkı Çorlu’ya kazandırılsın, Çok zor değil, Tema Parkı zaten hazır bir şekilde duruyor. Neden bu kadar yavaş davranılıyor anlamış değiliz” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar Tema Parkıyla ilgili belediye başkan adaylarından söz duymak istiyor. Özellikle hükümet olan AK Parti’den Tema Parkı’yla ilgili söz duymak istediklerini belirten vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Tema Parkı Tekirdağ Valiliği Yatırım İzlem Koordinasyon Başkanlığında olduğunu biliyoruz. Özellikle hükümetten bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Daha kaç yıl atıl kalacak” dedi.

Bir dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme yapılan Tema Parkı büyükşehir belediyesine tahsis edilmeyince atıl kaldı. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına tahsisli olan Tema Parkı yaklaşık 10 yıldır atıl duruyor. Vatandaşlar daha kaç yıl atıl kalacağını sorarken yetkililere sert tepki gösteriyor.

Tema Parkına vatandaşlar giremezken, alkol alanlar ve uyuşturucu kullanıcıları giriyor. Özellikle akşam saatlerinde Tema Parkı’na gelen alkol alanlar gecenin geç saatlerine kadar içki içiyor. Tema Parkı’na yakın oturan vatandaşlar Tema Parkı’ndan silah seslerinin de geldiğini belirtiyor. Konuyla ilgili bilgi veren vatandaşlar, “Gece geç saatlerde içki içenler silah sıkıyorlar. Silah sesleri duyuyoruz. Bunların biran önce önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!