Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Trakya’da Mimarlık ve Yaşam Kalitesi Masaya Yatırıldı


Trakya’da Mimarlık ve Yaşam Kalitesi Masaya Yatırıldı
Başarılı Sempozyumda Trakya'nın Mimarlık ve Yaşam Kalitesi Konuşuldu

21 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen "Trakya Bölgesi Planlama, Mimarlık ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu", TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Çorlu Temsilciliği’nin ev sahipliğinde büyük bir başarıyla tamamlandı. Alanında uzman akademisyenler, mimarlar, inşaat ve çevre mühendisleri, gazeteciler ve yazarlar Çorlu ve Trakya’nın mimarlık, planlama, çevre, sanayi ve yaşam kalitesine dair önemli konuları masaya yatırdı.

Sempozyumun ilk oturumu “Sanayi Kentlerinde Mimarlık” başlığıyla gerçekleştirildi. Oturumda İstanbul Büyükkent Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Üyesi Mimar Ahmet Erkan, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Doç. Dr. Zeynep Eres, Gazeteci Yazar Bahadır Özgür, Prof. Füsun Ekmekyapar ve Dr. Ahmet Bal bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Katılımcılar, sanayi kentlerinin mimari yapılarının ele alındığı oturumda, sanayi ve şehirleşme arasındaki denge üzerine detaylı bilgi aldı.

İkinci oturumda ise “Kentlerimizin Yaşam Kalitesi ve Mimarlık” konusu ele alındı. Oturum Başkanlığını İstanbul Büyükkent Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Savaş Uluğtuğ’un yaptığı oturumda, Prof. Dr. Handan Dülger Türkoğlu, Doç. Dr. Pınar Kısa Ovalı ve Mimar Mehmet Bozkurt, kentlerimizin yaşam kalitesini artırmada mimarinin oynadığı rolü tartıştı.

Sempozyumun sonunda düzenlenen forumda, İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Prof. Dr. Alper Ünlü yöneticiliğinde katılımcılar bilgi ve görüşlerini paylaştı. Forumda kent planlaması ve yaşam kalitesine dair önemli çözüm önerileri konuşuldu.

Sempozyumun düzenlenmesinde büyük katkıları olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a ve sempozyuma katılım sağlayan tüm değerli konuklara teşekkürlerimizi sunarız.

Saygılarımızla,
TMMOB Mimarlar Odası Çorlu Temsilciliği

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!