Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yağmur Sonrası Yeni Yapılan Yol Çöktü

Yağmur Sonrası Yeni Yapılan Yol Çöktü
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Yolu üzerinde alt yapı çalışması yapılmıştı, o yol yağmurdan dolayı çöktü, trafik başka noktadan verildi.

İstanbul Yolu'nda Yağmur Sonrası Büyük Çöküş Önerler Mahallesi ile Zafer Mahallesi arasında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağmur suyu hattı çalışması, geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Yaklaşık 4 metre kazılan yol, altyapı çalışmalarının ardından tekrar doldurulup asfaltlandı. Ancak, son günlerde yaşanan şiddetli yağmur sonrası yolun bir kısmı büyük bir çökme yaşadı. Karayolları Genel Müdürlüğü hızla olay yerine müdahale ederek trafik akışını başka bir noktaya yönlendirdi ve onarım çalışmalarına başladı.

TESKİ İhale Sürecini Tamamlayamadı, Karayolları Yolu Çöken Yağmur Suyu Hattını Yaptı TESKİ, Önerler Mahallesi’nden Zafer Mahallesi’ne kadar uzanan yağmur suyu hattı için ihale sürecini tamamlamayı beklerken, Karayolları Genel Müdürlüğü kendi sorumluluğundaki bölümde çalışmaları çoktan bitirmişti. Ancak TESKİ’nin gecikmesi nedeniyle yağmur suyu hattı işlerlik kazanamadı, ve bu da yolun alt kısmında su birikintilerine yol açarak çökmeye sebep oldu.

Trafik Farklı Güzergâhtan Verildi Çorlu istikametine giden yolun çökmesiyle birlikte, Karayolları Genel Müdürlüğü hemen müdahale ederek güvenlik önlemleri aldı. Dubalar ve uyarı ışıkları ile yol trafiğe kapatıldı ve sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendirildi. Yaşanan yoğun yağış sonrası meydana gelen çökme, can ve mal kaybına neden olmadan kontrol altına alındı.

Yol Yeniden Yapılacak İstanbul Yolu Çorlu Oto Center önünde aşırı sağanak yağışlar nedeniyle bir süredir yaşanan su birikintisi ve trafik sorununu çözmek için başlatılan yağmur suyu hattı çalışmaları sonucunda, yol yeniden inşa edilecek. Altyapı çalışmaları kapsamında yapılan menfez yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra asfaltlanan yol, şiddetli yağışlar sonrası çöktü. Karayolları Genel Müdürlüğü şimdi güvenlik önlemlerini alarak yolu yeniden inşa etmeye hazırlanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!