Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yine Koku, Yine Eylem

Yine Koku, Yine Eylem

Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen çevreci vatandaşlar seslerini duyurmak için açıklama yaptı. Açıklamaya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve bazı STK temsilcileri de katıldı. Kötü kokuların artık son bulmasını isteyen vatandaşlar dikkat çekmek için dövizler hazırladı. Dövizlerde, “Alo 181 Duyuyor musun, Artık Yeter Ölmek İstemiyoruz, Çorlu Zehir Kokuyor, Nefes Almak İstiyoruz, Bacalardan Duman Değil, Zehir Tütüyor, Suyumuz, Toprağımız Havamız Kirli, Kanser Olmak İstemiyoruz” gibi yazılar yazılarak dikkat çekildi.

ÇORLU’MUZA BUGÜN SAHİP ÇIKALIM, YARINA ERTELEMEYELİM

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: Çorlu’muzun hava kirliliği, ne yazık ki kanayan yaramız… Çorlu Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte hava kirliliğine dikkat çekmek üzere vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hep birlikte mücadele etmek ayrı bir önem taşıyor fakat bireysel olarak da ALO 181’den Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığına bağlı il müdürlüklerine kirli havayla ilgili şikâyette bulunmak çok kıymetli. Yarına ertelemeyelim, Çorlu’muza Bugün sahip çıkalım!” dedi.

YASAL DEĞİŞİKLİKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Çorlu Atatürk Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşmacılar yasal değişikliklerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Temiz bir çevrede yaşamak istediklerini belirten konuşmacılar her kesimin çevre konusunda duyarlı olması gerektiğinin altı çizildi.

KÖTÜ KOKULARA KARŞI DAHA ÖNCE DE EYLEMLER YAPILMIŞTI

Çorlu’da sürekli kendini hissettiren kötü kokulara karşı daha öncede basın açıklamaları ve eylemler yapılmıştı. Çorlu’da sürekli devam eden kötü kokulara karşı hem sosyal medya üzerinden hem de sokaklara çıkılarak STK’lar seslerini duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda yine Şeyh Sinan Mahallesi’nde bulunan bir parkta bir araya gelinerek kötü kokulara karşı eylem yapılmıştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!