Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ziya Bey Konağı’nı Güvenlik Bekliyor

Ziya Bey Konağı’nı Güvenlik Bekliyor

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu ziyareti sırasında kaldığı konak olarak bilinen tarihi Ziya Bey Konağı yıllar içerisinde restore edilmediği için bina kullanılmaz hale geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılması yapılan Ziya Bey Konağı’nda restorasyon çalışmaları hala başlamadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ziya Bey Konağı’na zarar gelmemesi ve madde bağımlılarının girip çıkmaması için güvenlik görevlisi 7-24 konağı bekliyor.

Cemaliye Mahallesi’nde bulunan Balkan Evi restorasyon yapılması için etrafı çevrilmişti. Yan taraftaki binaya giren madde bağımlıları gece ateş yakması sonucu Balkan Evi’nin bir kısmı yanarak zarar görmüştü. Şeyh Sinan Mahallesi’nde bulunan Ziya Bey Konağı’na zarar verilmesin diye güvenlik bekliyor.

2021 yılının Ocak Ayı’nda kamulaştırılması Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ziya Bey Konağı’nın restorasyon çalışmaları bir türlü başlamadı. 3 yıl önce kamulaştırılması yapılan ve restorasyon çalışması bir türlü başlamayan Ziya Bey Konağı’yla ilgili konuşan vatandaşlar Ziya Bey Konağı’nın biran önce restore edilmesini istedi.

2021 yılında kamulaştırılması yapılan Ziya Bey Konağı’nın ne zaman restorasyonu yapılacağı ise belli değil. Yıllardır atıl bir vaziyette bekleyen Ziya Bey Konağı’nın biran önce restore edilmesini isteyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “Ziya Bey Konağı yıllardır restore edilmeyi bekliyor. Burası Atatürk’ün Çorlu’ya geldiği zaman konakladığı yer olarak biliniyor. Burası müze yapılarak en azından ziyarete açılabilir. Çok güzel bir konak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin biran önce harekete geçmesini istiyoruz” dedi.

Şeyh Sinan Mahallesi Öksüz Gazi Sokak üzerinde bulunan Ziya Bey Konağı’nın yıllar içerisinde atıl kalması nedeniyle konağın pencereleri ve kapıları kırılmış. Özellikle üst katta bulunan camların tamamı kırılırmış durumda. Olumsuz hava koşullarından konağın etkilenebileceğini belirten vatandaşlar konağın restorasyonunu biran önce yapılmasını istedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!