Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Zübeyde Hanım Parkı İlgi Bekliyor

Zübeyde Hanım Parkı İlgi Bekliyor

Çorlu Devlet Hastanesi’nin karşısında onlarca dönüme yapılan Zübeyde Hanım Parkı’ndaki çimlerin neredeyse tamamı kurumuş durumda. Çimlerle birlikte parkta bulunan bitkilerde kurumaya yüz tutmuş, aşırı sıcaklardan çimler ve bitkiler etkilenirken aynı zamanda Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan saatinde bozuk olması tepkileri artıyor. Çorlulu vatandaşlar Zübeyde Hanım Parkı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bakım yapmasını istedi.

PARKTAKİ ÇİMLER VE BİTKİLER KURUMUŞ

Bülent Ecevit Bulvarı boyunca uzanan Zübeyde Hanım Parkı’nın çimleri ve bitkileri bakımsızlıktan dolayı kurumuş. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Zübeyde Hanım Parkı Çorlu’nun en büyük parklarından biri, parkın bu hali gerçekten içimizi sızlatıyor. Park yeteri kadar sulanmış olsa bu şeklide otlar ve bitkiler kurumaz, sulanmadığı için bu şekilde çimler kuruyor. Her yer sapsarı olmuş” dedi.

YEŞİL OLMASI GEREKEN PARKLAR SAPSARI

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin isminin verildiği Zübeyde Hanım Parkı yemyeşil olması gerekirken, sapsarı bir görüntüye sahip. Her gün yüzlerce vatandaşın yürüyüş yaptığı, zaman geçirdiği Zübeyde Hanım Parkı’nun görüntüsü vatandaşların da tepkisini çekiyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “şehir içindeki parkların yemyeşil olması gerekirken, sapsarı görüntüsü var. Yeteri kadar sulanmadığı için maalesef parklar bu şekilde çimleri ve bitkiler sararıyor” dedi.

PARKIN SAATİ ÇALIŞMIYOR

Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan saatin zamanı yanlış göstermesi dikkatlerden kaçmıyor. Parkın tam ortasında bulunan büyük saatin çalışmaması da tepkilere neden oluyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan saat çalışmıyor. 10’u 15’ geçede takılmış kalmış. Hastaneye yakın olduğu için insanlar saate bakabilir. Buradaki saatin doğru düzgün çalıştırılmasını bekliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!