Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

AK Parti’de İstifa Depremi

AK Parti’de İstifa Depremi

20 Mart 2023 tarihinde göreve başlayan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle görev süresinin üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kenan Kelle kendi sosyal medyası üzerinden yaptığı açıklamada;  “Değerli dava arkadaşlarım, kıymetli hemşerilerim, Büyük bir onur ve şevkle yürüttüğüm AK Parti İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibarıyla Genel Merkezimizden affımı istemiş bulunmaktayım” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı görevine önümüzdeki günlerde atama yapılması bekleniyor. Kenan Kelle ile birlikte Süleymanpaşa İlçe başkanı Şirzat Filiz, Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, Muratlı İlçe Başkanı Ali Atılgan’da görevinden istifa etti.

2023 yılının Mart Ayı içerisinde AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Keskin’in milletvekili aday adayı olması nedeniyle Mustafa Keskin’den boşalan koltuğa Kenan Kelle’nin ataması yapılmıştı. Kenan Kelle o tarihten beri görevini yürütmekteydi.

Görevden affını istedikten sonra ilçe başkanlığında kendisine destek olan herkese teşekkür eden Kenan Kelle, “Bu süreçte bana ilçemize ve partimize hizmet edebilme fırsatı verdiği için Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Kandemir ve ekibine, Kıymetli İl Başkanımız Sayın Ali Gümüş'e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Görev sürem boyunca desteklerini esirgemeyen geçmiş dönem TBMM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop'a, Milletvekillerimize, kıymetli yönetim kurulu üyelerime, kadın kolları başkanım ve yönetimine, gençlik kolları başkanım ve yönetimine, meclis üyelerimize, geçmiş dönem ilçe başkanlarımıza, geçmişte partimizde görev almış teşkilat mensuplarımıza, il yönetim kurulu üyelerine, mahalle başkanlarına, partimizin her kademesinde görev alan dava arkadaşlarıma, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlarına ve gönüldaşlarına, kıymetli muhtarlarımıza, davamıza gönül vermiş tüm yol arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimizin teşekkür ederim. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum; eminim ki bu bayrağı daha da ileri taşıyacaklardır” dedi.

Göreve geldikten bir buçuk yıl sonra görevinden affını isteyen Kenan Kelle bunun bir nöbet değişimi olduğunu ifade etti. Kenan Kelle yaptığı açıklamada: “Bu eylem, bir nöbet değişiminden ibarettir. AK Parti ailesi olarak hep birlikte, omuz omuza daha nice güzel işlere imza atacağımıza inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Tekirdağ ilçe başkanlıklarında hafta sonu 4 ilçe başkanı Genel Merkez’den affını istedi. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Şirzat Filiz, Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, Muratlı İlçe Başkanı Ali Atılgan yaptıkları yazılı açıklamalarla AK Parti genel merkezinden aflarını istediklerini belirtti.

Kenan Kelle’den boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna kimin geleceği şimdiden merak konusu oldu. AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı’nda temayül yoklaması yapıldıktan sonra genel merkezin kimi atayacağı merakla bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!