Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Alt Yapı Yok, Yapılaşmaya Devam!

Alt Yapı Yok, Yapılaşmaya Devam!

Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne yakın olan yerleşim yerlerinde alt yapı sorunu devam ediyor. Yapılaşmanın hızla devam ettiği bölgede vatandaşlar yine vidanjör çağırarak fosseptiklerini aldırıyor.  Bazı günlerde belediye ekiplerini geç gelmesi nedeniyle fosseptikler dışarı taşıyor, vatandaşlar vidanjör sırasına girip vidanjörlerin gelmesini bekliyor. Yapılaşmayla beraber bölgede sorun gittikçe artıyor, vatandaşlar biran önce alt yapının yapılmasını istiyor. Özel firmalar vidanjörle fosseptik çekimlerine yaklaşık 1500 lira alırken, belediyeler vidanjör çekimlerinden ücret almıyor. Yenice Mahalle Muhtarı Ruşit Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada, belediyelerin vidanjör için ücret almadığını belirtti.  Alt yapısı olmayan mahallelerde yapılaşma da tüm hızıyla devam ediyor.

MAHALLERDE ALT YAPI YOK, FOSEPTİKLER VİDANJÖRLERLE ÇEKİLİYOR

Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik, Yenice Yakuplu, Türkmenli, Sultanköy, Çeşmeli ve bazı Mahallerde alt yapının olmaması sebebiyle çoğu mesken foseptik kullanıyor. Foseptikler vidanjörler yardımıyla çekilirken, foseptiklerin zamanında çekilmemesi nedeniyle taşmalar yaşanıyor. Altyapının biran önce mahallere yapılmasını isteyen mahalle sakinleri TESKİ’ye seslendi, “yıllardır mahallelerde alt yapı yok, foseptikler yapılarak inşaatlar yapılıyor. Foseptikler de vidanjörle çekiliyor” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ TESKİ’DEN VE BELEDİYELERDEN YARDIM İSTİYOR

Alt yapısı olmayan mahalle sakinleri belediyelerden ve TESKİ’den yardım istiyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Alt yapımız yok maalesef, belediyelerden ve TESKİ’den alt yapıyla ilgili çalışma istiyoruz, artık bıktık sürekli para ödüyoruz. TESKİ’den alt yapıyla ilgili çalışmalar yararak bizleri bu sorundan kurtarmasını bekliyoruz” dedi.

ALT YAPISI OLMAYAN MAHALLERDE YAPILAŞMA TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Marmara Ereğlisi ve Çorlu’ya bağlı mahallelerde özellikle pandemiden sonra yapılaşma tüm hızıyla devam ediyor. Belediye yapılaşmaya müsaade ederken, alt yapı ise kaderine terk edilmiş durumda. Pandemi de apartmandan uzak yaşamaya çalışan kimi vatandaşlar Marmara Ereğlisi’ne bağlı mahallerden ve Çorlu’ya bağlı mahallelerden yer alarak ev yaptırıyor.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!