Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

ÇORLU’DA EN DÜŞÜK KİRA 10 BİN LİRA!

ÇORLU’DA EN DÜŞÜK KİRA 10 BİN LİRA!

Çorlu’da yaşayan çoğu vatandaş fabrikada işçi olarak çalışıyor, asgari ücretin 17 bin lira olduğu bu dönemde vatandaşlar kiralarını ödemekte zorlanıyor. En düşük kiranın 10 bin lirayı bulduğu Çorlu’da bir işçi maaşının yarısından fazlası kiraya veriyor. Çarşı pazarın da pahalı olması nedeniyle vatandaşlar geçinmekte zorluk yaşıyor.

EN DÜŞÜK KİRA 10 BİN LİRA SEVİYESİNDE

Çorlu’da en düşük kira bedeli 10 bin lira seviyesinde olurken muhitine göre kira fiyatları da değişiyor. Havuzlar Mahallesi, Rumeli Mahallesi Reşadiye mahallesi Kemalettin Mahallesi gibi işçilerin yoğun yaşadığı yerlerde kiralar 10 bin lira seviyesinde olurken, Muhittin Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Önerler Mahallesi gibi bölgelerde kiralar daha da yükseliyor.

İŞÇİ KİRASINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

Fabrikada asgari ücretle çalışan bir işçi hem kirasını hem de evini geçindirmekte zorlanıyor. Gazetemize konuşan bir fabrika işçisi, “Çorlu’da ev fiyatları en düşük 10 bin lira olmuş durumda. Ben fabrika da asgari ücretle çalışıyorum, kirayı ödedikten sonra elimizde bir şey kalmıyor, kirayı ödedikten sonra yeme içmeye para kalmıyor” dedi.

ESNAFTA İŞYERİ KİRALARINDAN DERTLİ

Ev kiralarının yüksek olduğu Çorlu’da dükkan kiraları da yükselmeye devam ediyor. Çarşı merkezinde dükkan kiraları el yakar hale geldi. Kira fiyatlarının yüksek olduğundan dert yanan esnaflar işlerinde düştüğünü belirtti. Dükkan kiralarını ödeyemez duruma geldiklerini belirten Çorlulu esnaflar gazetemize konuştu: “Çorlu’da dükkan kiralara çok arttı, artık dükkan kirasına çalışır hale geldik. Sözleşme zamanı geldiği zaman korkuyoruz, acaba dükkan sahibi ne kadar zam yapacak diye, fahiş fiyatlar söyleniyor. Yazıktır günahtır bu nereye kadar böyle gidecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!