Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

EĞİTİM İŞ TEKİRDAĞ 2 NOLU ŞUBE OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

EĞİTİM İŞ TEKİRDAĞ 2 NOLU ŞUBE OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Tekirdağ 2 Nolu Şubesi, Olağan Genel Kurulu, Çorlu’da bulunan hizmet binasında gerçekleşti.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Tekirdağ 2 Nolu Şubesi, Olağan Genel Kurulu, Çorlu’da bulunan hizmet binasında gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış ÖZER, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya PERİN MERİÇ, EğitimSen Çorlu Temsilcilik Başkanı Şükrü CİVELEK, Tüm Yerel Sen Şube Başkanı Ali Şahin GÜLEN, Çorlu CHP İlçe Başkanı Cüneyt AKAR ve ilçe yönetimi, Çorlu Kent Konseyi Başkan Adayı Esra YÜKSEL, Çorlu Medya ve İletişim Mensupları Derneği Başkanı Ozan TURAN ve yöneticileri, Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube üyeleri ve delegeler katıldı.

Divan Kurulu Başkanlığı’nda Gürkan CİNCİ, Hüseyin EREN ve Ahmet YILMAZ’ın görev aldığı Olağan Genel Kurul’un gündem maddeleri okundu ve oylamaya sunuldu.

ER: “ÖNCE ATATÜRK VE CUMHURİYET, SONRA SENDİKA”

Gündemin okunması ve oylanmasının ardından açılış konuşmasını Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Halil Mahmut ER gerçekleştirdi.

Halil Mahmut ER; “Demokratik, laik, bilimsel, parasız eğitimi savunan Eğitim İş, gururu örgütlemeye, mücadeleyi büyütmeye devam ediyor. Bizler, üyelerimizin ne siyasi ne dini ne de insani bakış açısını ayırmadan sendikacılık

yapıyoruz. Bizler, kökleri Cumhuriyetten, eğitimleri köy enstitülerinden, vicdanı

evrensel insani değerlerden oluşan Cumhuriyetin aydınlık eğitimcileri olarak, doğru

bildiğimizi söylemekten ve doğruyu savunmaktan hiçbir zaman çekinmedik. Bunun sonucunda Eğitim İş Tekirdağ’da 1 Nolu şubemizle birlikte 4000 sayısına ulaştık ve 2024 yılında bir kez daha Tekirdağ’da yetkili sendika olduk. Şu an Tekirdağ da çalışan örgütlü 10 öğretmenin 4 'ü Eğitim İş üyesidir. Bizler, sendikalı öğretmenlerin %45’ini tüm öğretmenlerin %36’sını muhalif tutumumuzla, Atatürkçü, Cumhuriyet devrimlerinden yana tavrımızla örgütlemeyi başardık. Bu sayı Cumhuriyet tarihinde Tekirdağ’da ve ülkemizde en büyük öğretmen örgütlenmesidir. Burada emek veren tüm dostlarımızı, tüm arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Sizler ne kadar gerici müfredatı önümüze koyarsanız koyun bizler, Atatürk’ün Cumhuriyet değerlerine bağlı Atatürk Devrimlerinden yana Atatürkçü öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. Genel Kurul’un hayırlı olmasını ve divana başarılar diliyorum.” dedi.

Faaliyet raporu, mali rapor, denetleme kurulu raporları okundu ve oylandı ardından seçim gerçekleşti.


Yoğun programından dolayı katılım sağlayamayan fakat çelenk göndererek bizleri onurlandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan YÜCEER’e de teşekkürlerimizi iletiriz.

Yapılan seçim neticesinde kurullar aşağıda belirtildiği şekilde oluşmuştur.

EĞİTİM İŞ TEKİRDAĞ 2 NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURULU YÖNETİM KURULU

Aydın ALABAK - Halil Mahmut ER - Meltem CESUR - Murat ALTINAL - Münür VAROL - Onur ORHAN - Yaşar KARABEY

EĞİTİM İŞ TEKİRDAĞ 2 NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURULU DENETLEME KURULU

Engin BALCI - Hüseyin ILGIN - Mücahit YAVUZ

EĞİTİM İŞ TEKİRDAĞ 2 NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURULU DİSİPLİN KURULU

İsmail KARACA - Murat BUKİN - Seval AYDEMİR

EĞİTİM İŞ TEKİRDAĞ 2 NOLU ŞUBE 7. OLAĞAN GENEL KURULU ÜST KURUL DELEGELİĞİ

Eser SÖNMEZ - Halil Mahmut ER - Meltem CESUR - Mücahit YAVUZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!