Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gezici Kent Lokantası Kapılarını İlk kez Çorlu'da Açıyor

Gezici Kent Lokantası Kapılarını İlk kez Çorlu'da Açıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Gezici Kent Lokantası, ilk durağı olan Çorlu'da vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Zübeyde Hanım Parkı’nda kurulan lokanta, saat 11:00 ile 15:00 arasında yemek servisi yaptı. İlk gün olmasına rağmen organizasyonda yaşanan bazı aksaklıklar, katılımın düşük olmasına neden oldu.

Lokanta, bir gün boyunca Çorlu’da hizmet verdi. İlk menüde nohut, pilav, tatlı ve ayran yer aldı. 50 liralık ücret karşılığında dört çeşit yemek sunuldu. Vatandaşlar, ödemelerini yaptıktan sonra yemeklerini alarak masalarda yedi.

 Lokanta, mutfağa dönüştürülen tırlardan oluşuyor ve farklı bölgelerde hizmet vermeye devam edecek. İlk olarak Çorlu’daki Zübeyde Hanım Parkı’nda konuşlanan lokanta, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının erken saatlerde hazırlık yapmasıyla faaliyete geçti. Ancak tanıtım eksikliği nedeniyle ilgi beklenenden az oldu.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, sosyal medya paylaşımında, uygun fiyatlı, besleyici ve lezzetli yemek hizmeti sunduklarını belirtti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise Zübeyde Hanım Parkı’nın karşısındaki okullar ve hastane gibi önemli merkezlerin bu hizmetten faydalanacağını belirterek, bu bölgede sabit bir kent lokantasının kurulması gerektiğini vurguladı.

Organizasyonun yetersiz tanıtımı nedeniyle lokantaya ilgi az olsa da, Önerler Mahalle Muhtarı Yusuf Yıldırım, gençlerin yemek parasını ödeyerek örnek bir davranış sergiledi. Yıldırım, gençlerin yemek almasını sağladı ve bu hareketi takdir topladı.

Gezici Kent Lokantası’nın nerede hizmet vereceği henüz netlik kazanmadı. Lokantanın sağladığı bu hizmet, ilerleyen dönemde kalıcı kent lokantalarının kurulması için referans olacak. Belediye, ihtiyaç duyulan bölgelerde uygun yerleri tespit ederek, sabit lokantalar açmayı planlıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!