Tekirdağ
16 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kentsel Dönüşümle İlgili Somut Adımlar Yok

Kentsel Dönüşümle İlgili Somut Adımlar Yok
Yerel seçim öncesi adayların birinci gündem maddesi kentsel dönüşüm olurken, seçimlerin üzerinden neredeyse 7 ay geçmesine rağmen kentsel dönüşümlerle ilgili belediyelerden somut bir adım gelmedi.

Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından kurumlar kentsel dönüşüm vurgusu yaparken, depremin üzerinden zaman geçtikçe kentsel dönüşümlerde unutuluyor. Çorlu’da 2000 yılı öncesi çok fazla bina bulunurken bu binaların deprem risk analizlerinin çoğu yapılmadı. Vatandaşlarda binalarını deprem risk analizi yaptırma konusunda duyarsız davranıyor. Her yaşanan depremin ardından özellikle belediyeler kentsel dönüşüm vurguları yaparken depremin üzerinden zaman geçtikten sonra kentsel dönüşüm unutuluyor. Yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarının her biri kentsel dönüşüm projelerini açıklamıştı, kazanan adaylar ise o projeler için hala somut bir adım atmış değil. 

SEÇİM KİTAPÇIĞININ BİRİNCİ MADDESİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜME AYIRMIŞLARDI 

31 Mart yerel seçimlerinden hem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayları hem de ilçe belediye başkan adaylarının birinci önceliği kentsel dönüşüm olmuştu. Seçim kitapçıklarının ilk projesi kentsel dönüşüm olmuştu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt seçimlerden sonra kentsel dönüşümle ilgili sadece toplantılar yaptı, Çorlu’daki kentsel dönüşümle ilgili henüz somut bir adım atılmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’deÇorlu ve çevre ilçelerde kentsel dönüşümle ilgili attığı henüz somut bir adım yok. 

ÇORLU’DA BİNALARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YOK

Çorlu’da özellikle Muhittin, Reşadiye, Şeyhsinan gibi mahallelerde bitişik nizam yapılaşma olurken bu binaların çoğu 2000 yılı öncesinde yapıldı. Uzmanlar özellikle 2000 yılı öncesi yapılan yapıların incelenmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar. Çorlu’da şu ana kadar binalarla ilgili bir çalışma yapılmazken, belediyeler sadece toplantı ve konferans yapmakla yetiniyor. 

VATANDAŞLAR YİNE KADERİNE TERK EDİLİYOR

Türkiye’de deprem yaşandığı zaman kentsel dönüşüm vurguları ve deprem gerçeğine dikkat çekilirken depremin üzerinden zaman geçtikten sonra deprem unutuluyor. Tekirdağ’da da durum aynı, seçim öncesi kentsel dönüşüm vurguları yapılırken seçimlerden sonra henüz somut bir adım atılmış değil.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!