Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Mevsim Değişikliğine Bağlı Hastalıklara Dikkat

Mevsim Değişikliğine Bağlı Hastalıklara Dikkat
Yaz döneminin geride kalması ve sonbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte bazı hastalıklarda da artışlar yaşanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi.

Eylül ayıyla birlikte hava sıcaklıklarında önemli değişiklikler yaşanmaya başladı. Mevsimsel nedenlere bağlı hastalıklarda artış yaşanırken, hastanelerde bu durumdan olumsuz etkileniyor. Okulların açılmasıyla birlikte çocukların birbirleriyle yakın teması, toplu ulaşımın daha sık kullanılması nedeniyle solunum yoluyla ve temas ile bulaşan hastalıklarda artışa nedeni oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan vatandaşların ve çocukların maske kullanımı ve hijyene dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, “Mevsim değişimleri ve sosyal hayattaki değişiklikler haliyle bazı hastalıkları da artırabilmektedir. Sonbahar mevsimi bazı Solunum yolu hastalıklarının artmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle okulların açılması çocukların birbirleri daha yakın teması, toplu ulaşımın daha sık kullanılması ve yoğun yolcu taşınması bu solunum yoluyla ve temas ile bulaşan hastalıkların artmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle üst solunum yolu enfeksiyonu olan çocukların maske kullanımı ve sık el hijyeni diğer çocuklara da hastalığın bulaşmasını engelleyecektir. Ayrıca toplu ulaşımda seyahat eden kişilerin öksürük, halsizlik, ateş gibi semptomlar var ise maske kullanmalarını önermekteyiz” dedi.

Mevsimsel hastalıkların arttığı bu dönemde bazı hastalıkları ve 65 yaş üzeri vatandaşların girip aşısı olması önem arz etmektedir diyen Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, “KOAH, koroner arter hastalığı ve diğer bağışıklık sistemini zayıflatan, hastalıklara yakalanma eşiğini düşüren,  hastalığı olan kişilerin sosyal mesafelerini koruyacak şekilde sosyal ilişkilerini sürdürmeleri önerilir. Sosyal mesafeden kasıt bir metrelik bir mesafedir. Ayrıca ek hastalıkları olan bu grupta ve 65 yaş üzerinde grip aşısı önem arz etmektedir. Endikasyon olan kişilerin aşılanmasını önermekteyiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!