Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Okul Önünde Yapay Dere Oluştu! (Balon) Veliler TESKİ’den Şikayetçi

Okul Önünde Yapay Dere Oluştu! (Balon) Veliler TESKİ’den Şikayetçi
Zafer Mahallesi’nde bulunan Necati Perihan Kervancı Ortaokulu’nun önünde yapay dere oluşması öğrenci velilerinin tepkisini çekiyor.

Daha önce okulun bahçesinde çıkan yer altı suyu şimdi de okulun önündeki yoldan çıkmaya başladı. Okulun bahçesiyle ilgili çalışma yapılmış, çalışma sonrası çıkan su drenaj yardımıyla kanala bağlanmıştı. Şimdi de okulun önündeki sokaktan iki taraflı su çıkıyor. Çıkan sular Cumhuriyet Bulvarına doğru akarken duruma veliler tepki gösteriyor. Aylardır devam eden soruna karşı TESKİ’nin bölgede çalışma yaparak suyu kesmesini isteyen veliler büyükşehir belediye başkanı Candan Yüceer’e seslendi. 

YER ALTINDAN ÇIKAN SU DEREYE DÖNÜŞTÜ 

Necati Perihan Kervancı Ortaokul’nun önündeki yoldan iki taraflı çıkan su yapay dereye dönüştü. Nedeni henüz bilinmezken yolun iki tarafından su dışarı çıkıyor. Konuyla ilgili konuşan öğrenci velileri, “Yolun iki tarafından su çıkıyor, yer altı suyumu yoksa su borusu mu patlamış bilemiyoruz ama bu sorunun biran önce giderilmesi gerekiyor, sizlerin de gördüğü gibi burada yapay dere oluşmuş durumda” ifadelerini kullandı. 

DAHA ÖNCE OKULUN BAHÇESİNDEN AKIYORDU 

Okul bahçesinden çıkan su şimdi de yoldan çıkmaya başladı. Okul bahçesiyle ilgili okul yönetimi belediyeyi arayarak sorunu gidermesini istedi. Daha sonra okul bahçesine drenaj yapılarak su kanala bağlandı. Şimdi okul bahçesinde su çıkmazken, bu kez yoldan su çıkmaya başladı. 

TESKİ SORUNU BİRAN ÖNCE GİDERSİN 

Teski’ye ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e çağrıda bulunan öğrenci velileri sorunun biran önce giderilmesini istedi. “Okul önündeki su sorunu aylardır devam ediyor, bir türlü çözülmedi. Teski’ninbu sorunu mutlaka çözmesi gerekiyor. Yoksa su bu şekilde boşa akmaması gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’den de destek istiyoruz, sesimizi duysun ve buradaki sorunu biran önce gidersin” dedi.

BOŞA AKAN SU YOLA ZARAR VERİYOR 

Necati Perihan Kervancı Ortaokulunun önünden akan su yola da zarar vermeye başlamış. Yolun belli bölümlerinde çöküntüler meydana gelirken eğer sorun giderilmez ise yolda daha büyük çöküntülerin meydana gelmesi bekleniyor. Biran önce su sorunun giderilmesini isteyen veliler konuşmayı sürdürdü: “Kervancı okulu daha yeni yapıldı, buradaki yolda yeni yapıldı, şimdi su sorunuyla karşı karşıyayız. Bu sorun devam ederse yolda daha büyük çöküntüler meydana gelebilir. Biran önce su sorunun giderilmesini istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!