Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Okullar Bölgesinde Otobüse Binmek Mucize

Okullar Bölgesinde Otobüse Binmek Mucize
Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesinde belediye otobüsüne binmek neredeyse mucize.

Çorlu’da okullar bölgesinde dakikalarca otobüs bekleyen öğrenciler otobüs geldiğinde binmek için büyük mücadele veriyor. Okul çıkış saatlerinde yüzlerce öğrenci kaldırımlara oturarak otobüs bekliyor. Otobüs geldiğinde otobüse binme telaşı başlıyor. Otobüse binen kendini şanslı sayarken, binemeyenler ise bir sonraki otobüse beklemek zorunda kalıyor. Okulların çıkış saatleri farklı olsa da okulların kalabalık olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor. 

OTOBÜSE BİNEN KENDİNİ ŞANSLI HİSSEDİYOR 

Belediye otobüse geldiği zaman öğrenciler otobüse binme telaşı yaşıyor. Otobüse binen öğrenciler kendini şanslı hissederken binemeyenler ise bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor. Gazetemize konuşan öğrenciler, “Okullar bölgesi çok kalabalık. Okul çıkış saatleri farklı ama bir okulda yaklaşık bin öğrenci eğitim görüyor. Bin öğrenci çıktığı zaman durak tıklım tıklım doluyor. Otobüse binmek imkansız, bindiğimiz zamanda nefes alacak yer olmuyor. Okullar bölgesinde ulaşım ciddi anlamda sıkıntı” ifadelerini kullandı. 

HASTANE, OKULLAR BÖLGESİ ADLİYE AYNI GÜZERGAHTA BULUNUYOR 

Okullar bölgesinde bulanan 6 okulda yaklaşık 7 bin öğrenci eğitim görüyor. Öğretmenlerle birlikte ciddi anlamda bir nüfus yoğunluğu oluşturuyor. Okullar bölgesiyle birlikte hastanenin ve adliyenin aynı bölgede bulunması ulaşım sorununu daha da artırıyor. Her gün Çorlu Devlet Hastanesi ve adliye binasına binlerce insan gelirken birde öğrenciler okullar bölgesine gelmek zorunda kalıyor. Sadece otobüslerle sağlanan ulaşımda büyük aksamalar yaşanıyor. 

OKULLAR BÖLGESİ DURAĞI MİTİNG ALANI GİBİ 

Okuldan çıkan öğrenciler evine gitmek için okullar bölgesinin önündeki durakta otobüs bekliyor. Okullar Bölgesi durağı miting alanına dönüşürken öğrenciler dakikalarca otobüs bekliyor. Gazetemize konuşan öğrenciler, “Sizin de gördüğünüz gibi otobüs durağı miting alanı gibi, otobüsler zaten dolu geliyor çok az öğrenci otobüse binebiliyor. Binemeyen öğrenciler bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!