Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

14 Şubat

20 Şubat 2024, Salı 17:36

Yahu sahi nereden çıktı bu Sevgililer Günü?

Tarihçesini biraz eşelediğimizde, bu günün bazıları için bir anma niteliğinde Hristiyan bayramı olduğunu zamanla da ana karakterimiz Aziz Valentine'nin ölümünün "aşkı kutlama" günü olarak evrimleştiğinin sanıldığını görüyoruz.

Öte yandan, Aziz Valentine'in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamayı Papa Gelasius'a ait olduğunu görüyoruz. Papa Gelasius, onun hayatını "Tanrı'ya adamış bir şehit" olarak dünyadan ayrıldığını söyler. 1400'lerden kalma kayıtlar, zalim İmparator II. Claudius’un evlenmeyi yasaklamasına rağmen, aziz Valentine'in aşık bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için öldürüldüğünü belirtir.

O zamandan bu zamana 14 Şubat, Sevgililer Günü olarak neredeyse tüm dünyada kutlanır. Kimilerine göre kapitalist dünyanın bir oyunu, kimilerine göre ise "aşkı kutlama" günü…

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki çiftlerin birbirlerine olan sevgi ve bağlılıklarının kutlandığı özel gün... Bugün, romantizm ve duygusallığın zirve yaptığı, çiçeklerin, çikolataların ve aşk mektuplarının havalarda uçuştuğu bir atmosfer yaratır.

Ancak Sevgililer Günü, sadece kapitalist bir kutlama değildir, sevgi ve bağlılık duygularını ifade etmek için bir fırsattır. Sevdiklerimizle olan sevgimizi göstermenin, onların hayatlarında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatmanın ve birlikte geçirilen zamanın değerini vurgulamak için mükemmel bir zamandır. Öyle ya paranız cebinizde kalabilir, sol üst köşeden harcamanın zamanı, bu zamandır.

Leyla ile Mecnun, Aslı ile Kerem, Ferhat ile Şirin, Arzu ile Kamber, Tahir ile Zühre’yi biraz hatırlamalı. Sevdiklerimize sıkıca sarılmalı…Hem ne demiş Nazım Hikmet ;

‘’Tahir olmak ta ayıp değil, Zühre olmakta,

Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil

Bütün iş Tahir ile Zühre olabilmekte

Yani yürekte!’’

Yürekten sevenlere kucak dolusu sevgilerle, bir gün değil her gününüz sevgi dolu olsun, sevgililer gününüz kutlu olsun…


 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.