Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

23 Nisan: Türkiye'nin Diriliş ve Çocuk Bayramı

09 Mayıs 2024, Perşembe 10:50

Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk halkının kendi iradesiyle yeni bir devletin temellerini atmıştı. TBMM, 23 Nisan 1921'de aldığı kararla, yeni kurulan Türk devletinin ilk bayramı olan 23 Nisan'ı "Milli Bayram" olarak ilan etti. Bu bayram, Türk ulusunun kendi yönetiminde söz sahibi olmasının simgesi olarak kutlanmaya başlandı. Başlangıçta "Hakimiyet-i Milliye Bayramı" olarak adlandırılan bu özel gün, daha sonra çocuklara keyifli bir gün yaşatmak ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne kaynak yaratmak amacıyla 1927'den itibaren "Çocuk Bayramı" olarak da kutlanmaya başlandı. 1981 yılından bu yana ise adı "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak değişti ve son halini aldı.O günden bu güne coşkuyla, gururla kutladığımız bu güzel bayramda çocuklarımıza yarınlarımıza sıkıca sarılmalıyız.

Ayrıca, bu özel günde çocukları yetiştiren ebeveynlere ve öğretmenlere de önemli bir sorumluluk düşmektedir. Onlar, çocukların milli bilincini uyandırmada ve geliştirmede kilit bir rol oynamaktadırlar. Çocuklarımızın milli değerleri, tarihimizi ve kültürümüzü öğrenmelerini sağlamak, onların kimliklerini güçlendirmek ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak adına ebeveynler ve öğretmenler olarak büyük sorumluluklarımız var.

Çocuklarımızı, milli bayramlarımızın anlamını kavramaları ve bu değerleri yaşatmaları için teşvik etmeliyiz. Onlara tarihimizi, milli mücadelemizi ve milli kahramanlarımızı anlatmalı, milli bilinci ve vatan sevgisini aşılamalıyız. Onlara, Türkiye'nin değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini öğretmeliyiz.

Eğitimciler olarak, sadece akademik bilgiyi değil, aynı zamanda milli bilinci ve vatan sevgisini de aktarmalıyız. Çocuklarımızın milli değerlerimize bağlı, vatanına ve milletine sadık bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmalıyız.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklar için söylediği şu sözü de unutmamak gerekir: "Geleceğin güvencesi, bugünkü çocukların iyi yetiştirilmiş, sağlam karakterli bireyler olmalarına bağlıdır." Bu bilinçle, çocuklarımıza güvenli bir gelecek sunabilmek adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Toprağa ekilen tohum misali, Cumhuriyet'in meyvesini verdiği bu kutlu günü bizlere armağan eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bir milletin varoluş mücadelesinde emeği geçen kahraman Türk halkına sonsuz minnetle...


 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.