Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Merhaba Sevgili Okurlar ;

26 Ekim 2023, Perşembe 11:45

Up uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba. Cumhuriyetin 100.Yılını görebilmek bu coşkuyu yaşayabilmek 100 Yıl Önce verilen mücadeleyi bugün de aynı gururla hissedebilmek ve sizlerle Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği tüm hakları kullanmış okumuş, oy kullanabilmiş, hukuken hakkı olanı almış bir Cumhuriyet Kadını olarak bu ilk sayı da buluşuyoruz sizlerle. Ben sizlerle bu köşe de sigortacılık hakkında yazılar paylaşacağım. İstanbul Üniversitesi Sigortacılık mezunuyum. 23 yıldır sektörün içindeyim ve 2012 yılından bu güne Onay Sigorta acentem ile sektöre hizmet vermeye devam ediyorum. Sektör de deneyimlediğim bilgileri sizlerle paylaşmak için heyecanlıyım.

Hepimizin hayatında mutlaka en az bir kere sigorta poliçesi satın aldığını yada çevresinde satın alan tanıdıkları olduğunu ve mutlaka bir çok hikayeye tanıklık ettiklerini biliyorum. Sektör her sektör gibi değişime açık bir sektör olduğu için duyduğunuz yada yaşadığınız olaylar da farklı sonuçlarla karşılaşmış olabileceğinizi düşünüyorum .Bunların sebepleri,nasıl yollar izlenmesi gerektiği, teminatlar, zorunlu poliçeler gibi bir çok konumuz var sohbet edecek. Ama gelin en baştan başlayalım, Sigortacılık nedir ? Ülkemize ne zaman ve nasıl girmiştir.

Sigorta:Önceden ödenen prim karşılığında, bir kimsenin,Şirketin ya da bir şeyin herhangi bir yönden ilerde karşılaşabileceği zararı gidermek için, bu işle uğraşan bir kuruluşla yapılan bağlantı sözleşmesidir. Sigortacılık ülkemizde 1870 yılında İstanbul’un Beyoğlu semtinin büyük bir kısmını tahrip eden yangınla başladı. M.Ö. 600 lü yıllara dayanan Sigortacılık tarihinin günümüze kadar ki yolculuğunda çok önemli yollar katedilmiştir. Poliçelerin teminatlarından çeşitliliğine sürekli gelişime açık bir sektör olan Sigorta Sektörü her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen bir iş olmaya devam edecektir. Üniversitesi yıllarımda en şanlı olduğumu düşündüğüm konu da branş derslerimizi o dönemin önemli şirketlerinin yetkililerinin vermesiydi. Mezun olan arkadaşlarımdan Eksper olanlar, benim gibi acente açanlar, şirketler de önemli yerlere gelenler, brokerlarda, acenteler de çalışanlar var. Okuduğu bölümün hakkını vermek bu işin en güzel tarafı olsa gerek. Sektörle ve meslekle ilgili her sayıda farklı farklı konulara yer vericem, elimden geldiğince deneyimlerimi, bildiklerimi aktarmaya paylaşmaya çalışacağım sizlerle. Sizler de bilgi almak isterseniz bana mail atabilirsiniz. Tekrar bu köşe de buluşmak beni çok heyecanlandırdı hele de böyle anlamlı bir günde sizlerle buluşmak da gurur benim için. İlk yazımız için şimdilik veda vakti diğer yazılarda ve konularda görüşmek ümidi ile...

Sağlıcakla kalın, Hoşça kalın.

R.Gamze ONAY ÜNTÜRK

axagamze@hotmail.com

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.