Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Eyvah Panik!

24 Mart 2024, Pazar 14:40

Müsadenizle bugün panik atak hakkında yazmak istedim. Neden mi? Panik atak  konusunda yapılan konuşmalar ve artış dikkatimi çektiği için bugün bu konuya yer vermek istiyorum. ‘’Kalbim hızlı atıyor! Boğuluyorum! Kalp krizi geçiriyorum!” gibi korkutucu cümleler bunlar değil mi? 
Nedir bu Panik Atak? Beklenmedik zamanlarda ortaya çıkıyor ve büyük bir korku halinde sıkıntılı zamanlar, dakikalar, günler geçirmenize sebep olan bir nöbet. 10-20 belki 30 dakikanızı alan ve kendiliğinden geçen bir süre. Bu geçirilen süre uzun vadede insan zihnini epey yıpratıyor. Kişiden kişiye farklılık gösteren bazı belirtiler şunlardır; korku, ezici ve korkunç duygular, kontrol kaybı, mide bulantısı, baş dönmesi, artan nabız hızı, göğüs sıkışması, nefes darlığı ve zor nefes alma, vücut sıcaklığında değişimler…
Bu belirtilerin sonucu ciddi bir zihinsel yorgunlukla birlikte ruhsal sorunları beraberinde getirmektedir. Kalıcı bir iyileşme sağlamak için muhakkak bir psikolojik  destek alınması gerekmektedir. Panik ataklarınız hayat kalitenizi olumsuz yönde etkiliyor ve şiddetli ise profesyonel yardım için terapiye başlamak mental sağlığınız için oldukça önemlidir.

Uzm.Klinik Psk.Büşra Delikan Sezer

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.