Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sevgi Günü

20 Şubat 2024, Salı 17:40

Sevgililer Günü...

Takvimde 14 Şubat…
‘Sevgililer Günü' nasıl ortaya çıktı? Peki 14 Şubat ilan edilmesinin sebebi nedir? Başka bir insana değer vermek ve değerleri sevmek, sahip çıkmak zor mudur?Abartılıyor mu?Hayatın doğal akışında gördümki sevgi, şefkat ve merhamet duygularını içinde barındıran insan olmak gerçekten zorda olsa insanı hayata bağlayan en güzel duygudur. Belki çevrenizde insanların karşılıklı bu duyguyu yaşadığını görmeniz oldukça azdır.
Belki günümüzdeki savaşlar veya ırk, mezhep, din, namus sayısızca insan cinayetleri yüzünden gerçek sevgiyi dünyada göremiyoruzdur.  Ben şöyle düşünüyorum, görüğümüz bir manşet mesela. ‘’Tecavüz edilip yakılarak...’ Bu yazılar, bu görüntüler ‘Sevgi’günlerini daha da artırılmalı diye düşünüyorum. Belki insanlarda yok olması gereken nefret, öfke ve düşmanlık duygularının yok olup gitmesine yol açabilir. Kimbilir…
Bugün Sevgililer Günü...14 Şubat...
III. Yüzyılda Roma İmparatoru orduda savaşacak asker bulamamaya başlamış. Sebebi erkekler sevdikleri kadınları ve ailelerini bırakmak istememişler. Yani sevgiyi istemişler, ölmek ve öldürmemek değil aslında…Tabi bunun üzerine Roma imparatoru buna engel olmak adına ülkede evlilikleri yasaklamış. O zamanlar Roma'da Valentina isimli bir papaz, imparatorun katı kuralları ve yasağına rağmen, gizli gizli birbirini seven çiftleri evlendiriyormuş. Bu olayı öğrenen İmparator ise papaz Valentine ölümle cezalandırmış. Aslında şunu görebilirizki sevgi yine ölüm cezasına yenik düşmüş. Valentin isminin anlamıda ‘sevgili, hoşlanılan kişi' demektir aslında.Valentine birbirini seven çiftleri evlendirdiği gün yani14 Şubat'ta toprağa verilmiş. Bu sebeple 14 Şubat ‘Sevgililer Günü' olarak kutlanmaya başlanmış.
Düşünüyorum da dünya üzerinde sevginin,sevilmenin, şefkatin ve merhametin sadece varolduğu bir insan topluluğu var mıdır acaba? İyi insan olup hissedilen sevgiyi göstermek zor mu?
Hadi çevrenizdekilere sevginizi koşulsuzca sunun ve onlara sımsıkı sarılın.. Herkesin sevgililer günü kutlu olsun ve kalbinizin  sesini çoğalarak büyütün…

Uzman Klinik Psikolog Büşra Delikan Sezer

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.